Avui dia 26 de Setembre ens ha vingut a veure a Osonament el president de Joguines sense fronteres, Jou. Ell, juntament amb la seva cosina van crear aquesta associació que es dedica a la recuperació de joguines per la seva reutilització. Porten les joguines a nivell nacional i internacional. Es una associació sense ànim de lucre que funciona a través dels voluntaris i voluntàries.

El procés que segueixen es el següent: En primer lloc reben les joguines, si són bèl·liques les desmunten i les reciclen, i si són educatives se les queden. Fan una primera revisió per mirar si funcionen i que no estiguin malmeses. En el cas dels puzles conten les peces. Si hi ha joguines espatllades, voluntaris amb coneixements d’electrònica les arreglen. Seguidament netegen les joguines a consciència, deixant-les pràcticament com noves. Les classifiquen per edats: de 0-4 anys, de 4-8 anys i de 8-14 anys, així tenen una referència per quan han d’entregar les joguines, ja que quan els en hi demanen els hi ha de dir la quantitat i l’edat dels infants que rebran les joguines. 

Tenen dues seus, una a Igualada i l’altre al barri Santa Anna de Vic. En el cas de voler-se posar en contacte amb ells, es pot fer a través de correu electrònic o telefònicament:

Vic:
 Joguinessensefronteres@hotmail.com
618097669 – 630432529

Igualada:
joguinessensefronteresigualada@gmail.com
616432215 

La seva visita ens va fer molt bona impressió. Es una entitat molt compromesa amb el que fa, altruista i respiren humilitat.

Un Segon i Kitana.