CALAMARS A LA ROMANA

Ingredients (5 persones)

  • Calamars (400g)
  • 1 ou
  • Farina (150g)
  • Aigua
  • Oli
  • Sal

Elaboració: 

  1. Netegem els calamars i els traiem la pell. Els tallem en anelles no gaire gruixudes.
  2. Fem la pasta de l’arrebossat barrejant en un bol la farina, l’aigua freda, la sal i l’ou, fins que quedi una pasta semi-líquida.
  3. Enfarinem les anelles de calamars, les passem per la pasta i les introduïm directament en una paella amb oli a 175 ºC. A la paella hi ha d’haver prou oli per permetre que els calamars flotin, i cal girar-los perquè es coguin de manera uniforme.
  4. Quan els traiem de la paella, els posem directament sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i els servim de seguida, abans que es refredin.

TRINXAT (PATATA I COL)

Ingredients (5 persones)

  • Col d’hivern
  • 2 patates
  • All
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració: 

  1. Posarem força aigua a bullir en una cassola.
  2. Tallem la part inferir a la col i desestimarem les fulles exteriors més brutes. Netejarem la col amb aigua per treure bé tota la sorra.
  3. Pelem les patates.
  4. Les posarem a bullir fins que gairebé es desfacin. Quan passin 10 minuts hi afegim la col i un pessic de sal. Deixar-ho cuinar 10 minuts més.
  5. Passat el temps, escorrem la patata i col. Ho col·loquem en un bol i ho aixafem amb una forquilla.
  6. Pelem i piquem l’all, i ho enrossim tot junt en una paella.