CALAMARS A LA ROMANA
Ingredients (5 persones)
- Calamars (400g)
- 1 ou
- Farina (150g)
- Aigua
- Oli
- Sal
Elaboració:
- Netegem els calamars i els traiem la pell. Els tallem en anelles no gaire gruixudes.
- Fem la pasta de l’arrebossat barrejant en un bol la farina, l’aigua freda, la sal i l’ou, fins que quedi una pasta semi-líquida.
- Enfarinem les anelles de calamars, les passem per la pasta i les introduïm directament en una paella amb oli a 175 ºC. A la paella hi ha d’haver prou oli per permetre que els calamars flotin, i cal girar-los perquè es coguin de manera uniforme.
- Quan els traiem de la paella, els posem directament sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i els servim de seguida, abans que es refredin.
TRINXAT (PATATA I COL)
Ingredients (5 persones)
- Col d’hivern
- 2 patates
- All
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Posarem força aigua a bullir en una cassola.
- Tallem la part inferir a la col i desestimarem les fulles exteriors més brutes. Netejarem la col amb aigua per treure bé tota la sorra.
- Pelem les patates.
- Les posarem a bullir fins que gairebé es desfacin. Quan passin 10 minuts hi afegim la col i un pessic de sal. Deixar-ho cuinar 10 minuts més.
- Passat el temps, escorrem la patata i col. Ho col·loquem en un bol i ho aixafem amb una forquilla.
- Pelem i piquem l’all, i ho enrossim tot junt en una paella.

Deixa un comentari