Número de racions: 3

Cost del plat: 7,7€ (2,6€/ració)

MONGETES VERDES AMB SOFREGIT DE TOMÀQUET 

Ingredients (3 racions):

  • 500g mongetes verdes
  • 250g carn picada de vedella
  • Tomàquet natural triturat
  • 1 ceba de figueres
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre negre i sucre

Elaboració:

  1. Retirem la cua de les mongetes. Les tallem a una llargada de 3-4cm. Les rentem amb abundant aigua.
  2. En una olla posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull afegim les mongetes i un pessic de sal i les deixem cuinar fins que estiguin toves. Seguidament les escorrem.
  3. Pelem i piquem la ceba i l’all. Netegem el pebrot amb abundant aigua i el piquem.
  4. En una paella afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent hi afegim la ceba i l’all, ho deixem sofregir 10 minuts a foc lent. Seguidament afegim el pebrot i el sofregim uns 10 minuts més. Salpebrem.
  5. Passat el temps afegim la carn picada i la cuinem fins que es comenci a daurar. Seguidament afegim el tomàquet triturat. Podem afegir un pessic de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Ho deixem cuinar 10 minuts més a foc lent.
  6. Barregem les mongetes amb la salsa.

ARRÒS INTEGRAL 

Ingredients (3 racions):

  • 80g d’arròs integral cru (3 tasses de cafè)
  • 1 gra d’all
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. En una olla posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull afegim l’arròs, juntament amb un raig d’oli d’oliva, un pessic de sal, una fulla de llorer i l’all pelat. Ho deixem cuinar uns 40 minuts.
  2. Passat el temps l’escorrem.