Ingredients (5 persones)

  • 11 ous
  • Llauna de tonyina
  • Olives
  • Pastanaga
  • Pebrot vermell
  • Cogombre
  • Sal

Per la maionesa:

  • 1 ou sencer
  • Oli d’oliva suau
  • Sal
  • Llimona

Elaboració: 

1- En una olla posem aigua freda i un pessic generós de sal, ho posem al foc i afegim els ous. Quan arrenqui el bull comptem 10 minuts i ho escorrem. Deixar refredar els ous per pelar-los millor.

2- Per fer la maionesa: en un bol pel túrmix (ben net i ben sec) abocar-hi l’ou sencer. Si pot ser a temperatura ambient millor. Incorporar l’oli d’oliva, posar-hi el doble de volum de l’ou. Afegim un pessic de sal i 8-10 gotes de llimona.

En compte introduir el mini-pimer fins que toqui el fons. Sense aixecar-lo ni moure’l, posar-lo directament en la marxa més potent, si té turbo millor. Aguantar-lo així uns 10 segons, seguidament inclinar-lo lleument perquè l’oli de sobre pugui baixar i lligar-se bé. Una vegada tingui la textura desitjada parar de triturar, remenar-ho suaument amb una cullera.Un cop els ous s’han refredat els pelem. Reservem 5 ous. Eels altres cinc els obrim per la meitat i traiem el rovell en compte de no fer malbé la clara. Anem posant el rovell en un bol.

3- Barregem el rovell amb la tonyina i la maionesa fins que quedi tot ben integrat i farcim el ous.

4- Amb els altres cinc ous fem el mateix, col·loquem el rovell en un bol.

5- Rentem el pebrot i el cogombre, i pelem la pastanaga. Tallem totes les verdures a daus ben petits. Afegim les verdures en el bol amb el rovell i ho barregem tot junt. Farcim els ous.

6- Podem afegir unes cullerades de maionesa a les verdures perquè quedi tot ben integrat.