TOMÀQUET FARCIT

Ingredients (2 racions):

  • 4 tomàquets mitjans
  • Formatge blau
  • 4 ous
  • Sal i pebre
  • Orenga

Elaboració:

  1. Rentem els tomàquets. Tallem la part superior, com si fos una tapa, buidem la polpa del tomàquet amb una cullera i ho reservem. Procurem no deixar la pell molt fina.
  2. A l’interior del tomàquet posem el formatge i un ou. Amanim amb sal, pebre i orenga.
  3. Ho deixem cuinar 15-20 minuts al forn a 180ºC.

MONGETES SEQUES AMB BRÒQUIL

Ingredients (3 racions):

  • 200g mongetes seques
  • 1 bròquil
  • 1 safata de xampinyons
  • 1 all
  • Polpa del tomàquet (recepta anterior)
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Posem una olla amb aigua a bullir. Tallem el bròquil a porcions de mida mossegada. Quan l’aigua arrenqui a bullir afegim el bròquil i un pessic de sal. Ho deixem cuinar 10 minuts. Passat el temps l’escorrem.
  2. Rentem i laminem els xampinyons. Pelem un all i el piquem.
  3. En una paella amb oli d’oliva saltem l’all, afegim els xampinyons i deixem que redueixin. Quan hagin eliminat l’aigua afegim la polpa de tomàquet que ens ha sobrat de l’altra recepta. Salpebrem i ho deixem cuinar tot junt.
  4. Afegim les mongetes ja cuites i el bròquil i ho integrem tot junt.