VICHYSSOISE

Ingredients (2 racions):

  • 3 porros (part blanca)
  • 2 patates mitjanes
  • Formatge
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Tallem la fulla dels porros. Utilitzarem únicament la part blanca. Tallem l’arrel i obrim el porro per la meitat. Els rentem per eliminar restes de terra.
  2. Tallem el porro a daus. Pelem i tallem les patates.
  3. En una cassola afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregim el porro a foc baix. Quan estigui transparent afegim la patata. Salpebrem.
  4. Posem aigua o brou en una olla, l’escalfem. Quan vagi per arrencar a bullir l’afegim a la cassola. Deixem que vagi bullint a foc lent fins que la patata estigui tova.
  5. Si ho desitgem afegim una mica de formatge i triturem amb la batedora elèctrica. Si és necessari corregim de sal.

ALBERGÍNIA FARCIDA

Ingredients (2 racions):

  • 2 albergínies
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 200g de carn picada de porc
  • Formatge ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Elaboració: 

  1. Tallar les albergínies per la meitat, amb el ganivet fer-li uns talls perquè es cuini més ràpid. Salpebrar-les i enforna-les a 180 °C durant 20-30 minuts. Quan estiguin cuites, treure la part de la carn amb compte amb l’ajut d’una cullereta. Anar amb compte de no trencar la pell. Reserva les dues parts. 
  2. Ratllar els tomàquets. Pelar i picar la ceba. Pelar i picar els alls.
  3. En una paella amb oli d’oliva sofregir la ceba a foc baix. Passat 10 minuts afegir l’all. Quan estigui ben cuit, afegir-hi la carn picada, si no està condimentada salpebrar-la. Quan la carn estigui daurada afegir el tomàquet rallat. Deixar coure bé el tomàquet i seguidament afegir-hi la carn de l’albergínia picada.
  4. Farcir les albergínies amb la preparació. Afegir formatge ratllat al damunt i gratinar al forn.