VICHYSSOISE
Ingredients (2 racions):
- 3 porros (part blanca)
- 2 patates mitjanes
- Formatge
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Tallem la fulla dels porros. Utilitzarem únicament la part blanca. Tallem l’arrel i obrim el porro per la meitat. Els rentem per eliminar restes de terra.
- Tallem el porro a daus. Pelem i tallem les patates.
- En una cassola afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregim el porro a foc baix. Quan estigui transparent afegim la patata. Salpebrem.
- Posem aigua o brou en una olla, l’escalfem. Quan vagi per arrencar a bullir l’afegim a la cassola. Deixem que vagi bullint a foc lent fins que la patata estigui tova.
- Si ho desitgem afegim una mica de formatge i triturem amb la batedora elèctrica. Si és necessari corregim de sal.
ALBERGÍNIA FARCIDA
Ingredients (2 racions):
- 2 albergínies
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 200g de carn picada de porc
- Formatge ratllat
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Tallar les albergínies per la meitat, amb el ganivet fer-li uns talls perquè es cuini més ràpid. Salpebrar-les i enforna-les a 180 °C durant 20-30 minuts. Quan estiguin cuites, treure la part de la carn amb compte amb l’ajut d’una cullereta. Anar amb compte de no trencar la pell. Reserva les dues parts.
- Ratllar els tomàquets. Pelar i picar la ceba. Pelar i picar els alls.
- En una paella amb oli d’oliva sofregir la ceba a foc baix. Passat 10 minuts afegir l’all. Quan estigui ben cuit, afegir-hi la carn picada, si no està condimentada salpebrar-la. Quan la carn estigui daurada afegir el tomàquet rallat. Deixar coure bé el tomàquet i seguidament afegir-hi la carn de l’albergínia picada.
- Farcir les albergínies amb la preparació. Afegir formatge ratllat al damunt i gratinar al forn.
Deixa un comentari