Ingredients (2 racions):

  • 200g de calamars
  • 400g pèsols
  • 2 ous
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • Sal
  • Pebre negre i vermell
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Ratllem els tomàquets. Pelem i ratllem la ceba.
  2. Pelem i piquem l’all.
  3. Rentem el pebrot, retirem les llavors i el piquem petit.
  4. En una olla afegim aigua freda, hi posem els ous i un pessic generós de sal. Quan arrenqui a bullir comptem 10 minuts. Passat els temps els retirem de l’aigua i els deixem refredar. Els pelem i tallem per la meitat.
  5. En una cassola afegim un raig d’oli i fregim els calamars. Quan estiguin rossos els retirem i reservem.
  6. En una olla escalfem aigua.
  7. A la mateixa cassola sofregim la ceba i l’all, a foc baix. Seguidament afegim el pebrot i el tomàquet ratllar. Condimentem amb la sal i pebre. Ho barregem.
  8. Afegim l’aigua ja calenta i els pèsols. Ho deixem cuinar 5 minuts. Passat el temps afegim el calamars i l’ou dur i ho deixem 5 minuts més.