Ingredients (2 racions):

  • 200g arròs
  • 2 tomàquets madurs
  • All
  • Brins de safrà
  • 800ml fumet de peix (la proporció és 4 de brou per cada 1 d’arròs)
  • Musclos
  • Sípia
  • Oli d’oliva
  • Pebre vermell
  • Sal
  • Llorer

Elaboració:

  1. Tallem la sípia a daus.
  2. Pelem i piquem dos grans d’all.
  3. Rallem els tomàquets i reservem.
  4. Picar els brins de safrà en un morter, un cop els tinguem picats afegir una cullerada d’aigua calenta.
  5. Posem el fumet de peix en una olla i escalfar-lo a foc baix.
  6. Netegem els musclos per treure la resta de brutícia. Els posem en una olla amb 3 cullerades soperes d’aigua i una fulla de llorer. Ho tapem i els deixem cuinar al vapor. Quan s’hagin obert tots els retirem i reservem. Eliminem l’aigua que hagin fet.
  7. Afegim un raig d’oli d’oliva en una paella, fregim la sípia a foc baix.
  8. Una vegada tenim la sípia sofregida hi incorporem l’all i el pebre vermell. Ho cuinem a foc molt baix. Quan l’all estigui daurat afegim el tomàquet rallat. Ho barregem i ho deixem cuinar.
  9. Quan el tomàquet estigui ben sofregit afegim l’arròs i li donem unes voltes perquè s’enrosseixi. Afegim el fumet calent i el safrà, repartim bé l’arròs. 
  10. Ho deixem cuinar el temps que indiqui l’envàs de l’arròs a foc mig-alt. Corregim de sal. Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció hi afegim el marisc. Els últims dos minuts apugem el foc i acabem la cocció amb el foc al màxim.
  11. Passat el temps de cocció ho retirem del foc, ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem reposar cinc minuts.