Ingredients (2 racions):
- 200g arròs
- 2 tomàquets madurs
- All
- Brins de safrà
- 800ml fumet de peix (la proporció és 4 de brou per cada 1 d’arròs)
- Musclos
- Sípia
- Oli d’oliva
- Pebre vermell
- Sal
- Llorer
Elaboració:
- Tallem la sípia a daus.
- Pelem i piquem dos grans d’all.
- Rallem els tomàquets i reservem.
- Picar els brins de safrà en un morter, un cop els tinguem picats afegir una cullerada d’aigua calenta.
- Posem el fumet de peix en una olla i escalfar-lo a foc baix.
- Netegem els musclos per treure la resta de brutícia. Els posem en una olla amb 3 cullerades soperes d’aigua i una fulla de llorer. Ho tapem i els deixem cuinar al vapor. Quan s’hagin obert tots els retirem i reservem. Eliminem l’aigua que hagin fet.
- Afegim un raig d’oli d’oliva en una paella, fregim la sípia a foc baix.
- Una vegada tenim la sípia sofregida hi incorporem l’all i el pebre vermell. Ho cuinem a foc molt baix. Quan l’all estigui daurat afegim el tomàquet rallat. Ho barregem i ho deixem cuinar.
- Quan el tomàquet estigui ben sofregit afegim l’arròs i li donem unes voltes perquè s’enrosseixi. Afegim el fumet calent i el safrà, repartim bé l’arròs.
- Ho deixem cuinar el temps que indiqui l’envàs de l’arròs a foc mig-alt. Corregim de sal. Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció hi afegim el marisc. Els últims dos minuts apugem el foc i acabem la cocció amb el foc al màxim.
- Passat el temps de cocció ho retirem del foc, ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem reposar cinc minuts.
Deixa un comentari