· Ingredients per 4 persones

Pollastre1 kg
Olives verdes sense pinyol100 grams
Brins de safrà1 pessic
Pebre blanc½ cullera cafè
Cúrcuma en pols1 cullera cafè
Gingebre en pols1 cullera cafè
Julivert fresc1 manat
Colorant en pols1 cullera cafè
Pastanaga4 unitats
Ceba1 unitat gran
Pèsols250 grams
Oli d’oliva4 culleres soperes
Sal1 cullera sopera

· Passos a seguir

  1. Tallar el pollastre a quarts o octaus. Netejar el pollastre amb aigua. 
    (Per netejar el pollastre també hi ha altres opcions; deixar reposar el pollastre 4-5 minuts en; aigua i llimona o  aigua i sal o aigua i vinagre).
  2. A continuació, pelem les pastanagues, les tallem per la meitat i els hi retirem la part interior (el cor), i les tallem en forma de mitja lluna d’uns 2 centímetres.
    Seguidament, pelem la ceba, la partim i la tallem petita, en forma de quadrats. Netegem tots els vegetals amb aigua i els reservem.
  3. En una olla escalfem l’oli d’oliva a foc alt. Un cop calent, hi posem el pollastre i el deixem daurar uns 2-3 minuts per cada banda.
  4. Tot seguit afegim la ceba i ho baixem a foc mig, quan la ceba hagi tret l’aigua, hi afegim totes les espècies (brins de safrà, pebre blanc, cúrcuma en pols, gingebre en pols, julivert fresc, colorant en pols i la sal).          
  5. Ho barregem tot i ho deixem coure 10 minuts.
  6. Un cop passat el temps, afegim 1 litre d’aigua, juntament amb la pastanaga i els pèsols. Un cop arranqui a bullir ho deixem 30-40 minuts a foc mig.
  7. Retirem l’olla del foc. Servim el pollastre en una safata.                              
    Alhora trèiem el líquid de les olives i les posem en un bol, les netegem amb aigua calenta durant 1 minut.
  8. Finalment, posem les olives per sobre el pollastre.