QUICHE D’ORTIGUES

RECEPTA PER A 6 PERSONES

Pasta brisa
Formatge camembert 100g
Ous 3
Crema fresca 200g
Ortigues 1 manat
All 2
Panses 1 grapat
Tomàquet cirerol 8-10
Sal, pebre negre i nou moscada
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  1. Encenem el forn a una temperatura de 180ºC.
  2. En un motlle oliat o bé cobert amb paper vegetal hi estenem la pasta brisa. La punxem amb una forquilla i l’enfornem durant 12 minuts.
  3. Amb guants i amb molta cura de no ortigar-nos, separem les fulles del tronc de les ortigues. Reservant únicament aquelles més tendres. Les bullim durant 3 minuts. Passat el temps les escorrem. Les saltem a la paella amb un raig d’oli juntament amb un all picat i un grapat de panses.
  4. Cobrim la pasta brisa amb el formatge tallat a trossos, els tomàquets repartits i les ortigues ja bullides.
  5. Batem els ous i els barregem amb la crema fresca, ho aboquem sobre la pasta. Salpebrem i perfumem amb la nou moscada ratllada.
  6. Ho enfornem durant uns 25-30 minuts, fins que veiem que s’ha daurat i hagi agafat consistència.

BUNYOLS DE FLORS DE SAÜC

RECEPTA PER A 4 PERSONES

Flors de saüc 1 feix
Farina de blat 200g
Ou 2
Sucre 25g
Gasosa 100ml
Llevat químic 1 sobre
Ratlladura llimona 1
Oli 

ELABORACIÓ

  1. Elaborem la massa, barrejant la farina, els ous, el sucre, el llevat i la gasosa. Hi afegim també la ratlladura de la pell de la llimona. Ho barregem bé fins a obtenir una massa homogènia sense grumolls.
  2. Rentem ben netes les flors de saüc i les tallem a trossets.
  3. En una paella escalfem l’oli. Agafem les flors pel tronc i les passem primer per la massa, eliminem l’excés de massa i seguidament les fregim fins que estiguin daurades. Les deixem sobre un paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
  4. Si ho volem, podem espolsar una mica d’oli al damunt.

AMANIDA DE PÈSOLS AMB FLORS SILVESTRES

RECEPTA PER A 3 PERSONES

Pèsols fins 300g o faves petites 400g
Xampinyons 200g
Alls tendres 1 manat
Flors de calèndula i/o malva
Flors de cibulet
All 2
Sal i pebre negre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  1. Rentem els xampinyons per eliminar restes de terra. Els assequem bé i els tallem a làmines molt fines. Ens podem ajudar d’una mandolina. Els condimentem amb un raig d’oli, sal i pebre al gust, els cuinem el forn 30 minuts a 180ºC.
  2. Bullim els pèsols 10 minuts en una olla amb aigua. Passat el temps els escorrem.
  3. Piquem els alls tendres. En una paella amb oli d’oliva saltem els pèsols amb els alls tendres. Condimentem amb sal i pebre.
  4. En el plat col·loquem el saltat de pèsols o faves, afegim els xampinyons i decorem el plat amb les fulles de calèndula, malva i cibulet.