SOPA DE MELÓ (5 racions)
· INGREDIENTS
- ½ meló madur
- 1 iogurt natural grec
- 1 llimona
- 6/8 fulles de menta
- Pinyons al gust
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Pelar, treure les llavors i tallar el meló a daus.
- Esprémer el suc de la llimona.
- Posar el meló en un bol i triturar.
- Un cop líquid, afegir el iogurt natural, el suc de llimona i les fulles de menta. Triturar.
- Reservar a la nevera mínim 30 minuts.
- Com a opcional, es poden torrar un grapat de pinyons en una paella i a l’hora de servir la sopa, decorar-ho per sobre.
TOMÀQUETS DE CIREROL AL FORN
· INGREDIENTS
- 1 safata de tomàquet cirerol
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva
- 2 branques de romaní
- Sal i pebre mòlta al gust
- Orenga
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Preescalfar el forn a 180 ºC.
- Netejar els tomàquets de cirerol i les branques de romaní, i posar-ho en una safata apta pel forn.
- Pelar els grans d’all, i aixafar-los amb un cop sec amb la mà o amb l’ajuda d’una taula de tallar. Posar-ho a la safata.
- A continuació, posar un raig d’oli d’oliva per sobre dels tomàquets i els alls i afegir la sal, el pebre i l’orenga al gust. També hi pots afegir altres espècies.
- Finalment, posar la safata al forn a 180 ºC durant 10-15 minuts.
HAMBURGUESA DE CIGRÓ I VERDURES (8-10 unitats)
· INGREDIENTS
- 400 grams de cigrons cuits
- ½ pebrot vermell
- ½ ceba dolça
- 1 gra d’all
- 1 pastanaga
- 1 ou
- 2 grapats de pa ratllat
- Sal i pebre al gust
- Comí
- Julivert
- Orenga
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Netejar, pelar i tallar en quadrats petits les verdures. (ceba, pebrot vermell, pastanaga i all)
- En una paella amb oli d’oliva, sofregir l’all amb la ceba fins que agafi una mica de color.
- A continuació, afegir el pebrot i la pastanaga.
**Deixar sofregir la verdura tapada 10 minuts, fins que estiguin cuites.
- Alhora, escórrer i netejar amb aigua els cigrons.
- Posar-los en un bol i amb l’ajuda d’una forquilla els aixafem fins que quedi com una massa.
- Seguidament, especiar al gust els cigrons, en aquest cas hi hem posat orenga, julivert i comí.
- Un cop passat els 10 minuts, afegim el sofregit de verdures als cigrons.
- Dins el bol, també hi afegim l’ou i ho barregem tot. Deixem reposar uns 35-45 minuts a nevera.
- Passat el temps, hi incorporem el pa ratllat.
- Escalfem una paella amb oli d’oliva, mentrestant amb les mans, anar donant forma d’hamburguesa a la mescla.
- Per acabar, coure les hamburgueses a la paella 5 minuts per banda, fins que estiguin daurades.
A l’hora de servir les hamburgueses vegetals, les pots acompanyar amb els tomàquets de cirerol al forn.
PANCAKES DE CIVADA I PLÀTAN (8-10 unitats)
· INGREDIENTS
- 4 cullerades de farina de civada o flocs de civada
- 2 plàtans
- Mig got de llet de vaca o vegetal
- 2 ous
- 1 cullerada de canyella mòlta
- Maduixes (opcional per acompanyar)
- Xocolata 70% (opcional per acompanyar)
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Pelar i tallar el plàtan a rodanxes amples en un bol.
- Afegir els ous i la llet. Triturar fins que no hi hagi grumolls.
- A continuació, incorporar la farina o els flocs de civada i la canyella amb l’ajuda d’una cullera o llengua de pastisseria, vigilant que no es facin grumolls.
- Escalfar una paella, preferiblement antiadherent, a foc mitjà amb una gota d’oli d’oliva.
- Amb un cullerot, posar la massa al mig de la paella fent una forma rodona.
- Deixar coure fins que la massa i les vores canviïn a un color més fosc.
- Girar la “tortita” i deixar coure uns 2-3 minuts més l’altra banda.
- Finalment, com a opcional, les pots acompanyar amb unes maduixes i/o amb una mica de xocolata negra desfeta.
Deixa un comentari