SOPA DE MELÓ (5 racions)

· INGREDIENTS

  • ½ meló madur
  • 1 iogurt natural grec
  • 1 llimona
  • 6/8 fulles de menta
  • Pinyons al gust

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Pelar, treure les llavors i tallar el meló a daus.
  2. Esprémer el suc de la llimona.
  3. Posar el meló en un bol i triturar.
  4. Un cop líquid, afegir el iogurt natural, el suc de llimona i les fulles de menta. Triturar.
  5. Reservar a la nevera mínim 30 minuts.
  6. Com a opcional, es poden torrar un grapat de pinyons en una paella i a l’hora de servir la sopa, decorar-ho per sobre.

TOMÀQUETS DE CIREROL AL FORN

· INGREDIENTS

  • 1 safata de tomàquet cirerol
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • 2 branques de romaní
  • Sal i pebre mòlta al gust
  • Orenga

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Preescalfar el forn a 180 ºC.
  2. Netejar els tomàquets de cirerol i les branques de romaní, i posar-ho en una safata apta pel forn.
  3. Pelar els grans d’all, i aixafar-los amb un cop sec amb la mà o amb l’ajuda d’una taula de tallar. Posar-ho a la safata.
  4. A continuació, posar un raig d’oli d’oliva per sobre dels tomàquets i els alls i afegir la sal, el pebre i l’orenga al gust. També hi pots afegir altres espècies.
  5. Finalment, posar la safata al forn a 180 ºC durant 10-15 minuts.

HAMBURGUESA DE CIGRÓ I VERDURES (8-10 unitats)

· INGREDIENTS

  • 400 grams de cigrons cuits
  • ½  pebrot vermell
  • ½  ceba dolça
  • 1 gra d’all
  • 1 pastanaga
  • 1 ou
  • 2 grapats de pa ratllat
  • Sal i pebre al gust
  • Comí
  • Julivert
  • Orenga

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Netejar, pelar i tallar en quadrats petits les verdures. (ceba, pebrot vermell, pastanaga i all)
  2. En una paella amb oli d’oliva, sofregir l’all amb la ceba fins que agafi una mica de color.
  3. A continuació, afegir el pebrot i la pastanaga. 

 **Deixar sofregir la verdura tapada 10 minuts, fins que estiguin cuites.

  1. Alhora, escórrer i netejar amb aigua els cigrons.
  2. Posar-los en un bol i amb l’ajuda d’una forquilla els aixafem fins que quedi com una massa.
  3. Seguidament, especiar al gust els cigrons, en aquest cas hi hem posat orenga, julivert i comí.
  4. Un cop passat els 10 minuts, afegim el sofregit de verdures als cigrons.
  5. Dins el bol, també hi afegim l’ou i ho barregem tot. Deixem reposar uns 35-45 minuts a nevera.
  6. Passat el temps, hi incorporem el pa ratllat.
  7. Escalfem una paella amb oli d’oliva, mentrestant amb les mans, anar donant forma d’hamburguesa a la mescla.
  8. Per acabar, coure les hamburgueses a la paella 5 minuts per banda, fins que estiguin daurades.

A l’hora de servir les hamburgueses vegetals, les pots acompanyar amb els tomàquets de cirerol al forn.

PANCAKES DE CIVADA I PLÀTAN (8-10 unitats)

· INGREDIENTS

  • 4 cullerades de farina de civada o flocs de civada
  • 2 plàtans
  • Mig got de llet de vaca o vegetal
  • 2 ous
  • 1 cullerada de canyella mòlta
  • Maduixes (opcional per acompanyar)
  • Xocolata 70% (opcional per acompanyar)

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Pelar i tallar el plàtan a rodanxes amples en un bol.
  2. Afegir els ous i la llet. Triturar fins que no hi hagi grumolls.
  3. A continuació, incorporar la farina o els flocs de civada i la canyella amb l’ajuda d’una cullera o llengua de pastisseria, vigilant que no es facin grumolls.
  4. Escalfar una paella, preferiblement antiadherent, a foc mitjà amb una gota d’oli d’oliva.
  5. Amb un cullerot, posar la massa al mig de la paella fent una forma rodona.
  6. Deixar coure fins que la massa i les vores canviïn a un color més fosc.
  7. Girar la “tortita” i deixar coure uns 2-3 minuts més l’altra banda.
  8. Finalment, com a opcional, les pots acompanyar amb unes maduixes i/o amb una mica de xocolata negra desfeta.