BOLON DE VERDE

INGREDIENTS PER 5 PERSONES

Plàtan macho 8
Formatge fresc 500g
Mantega 150g
Llimona 1
All 2
Cansalada 400g
Ous 5

ELABORACIÓ

  1. Pelem els alls i els aixafem al morter fins a obtenir una pasta.
  2. Tallem la cansalada a daus. En un bol incorporem la cansalada amb la pasta d’all, la salpebrem i ho barregem tot bé. Cuinem la cansalada en una paella a foc baix fins que quedi daurada.
  3. Pelem els plàtans. En una olla posem 4 dits d’aigua, quan comenci a bullir i incorporem els plàtans i un raig de llimona, ho deixem bullir 15 minuts. El suc de llimona evitarà que els plàtans es tornin de color negre.
  4. Esmicolem la meitat del formatge fresc, a porcions ben petites.
  5. En una safata gran posem els plàtans i els aixafem amb l’ajuda de la mà de morter o d’una forquilla. Els anem aixafant d’un a un per evitar que es refredin i s’endureixin. A la mateixa safata hi afegim el formatge esmicolat i els daus de cansalada. Corregim de sal si és necessari.
  6. Agafem una porció de massa i fem una bola, la fregim amb l’oli de cuinar la cansalada.
  7. Servim el bolon amb una porció de formatge i un ou a la planxa.

PATACONES

INGREDIENTS PER 3 PERSONES

Plàtan macho 1
Oli de gira-sol

ELABORACIÓ

  1. Pelem el plàtan i el tallem a rodanxes de 3 centímetres de llarg. Ho fregim en una paella amb oli d’oliva.
  2. Quan estiguin una mica daurats els retirem, amb l’ajuda d’una mà de morter els aixafem fins a obtenir una forma de disc. Els fregim de nou.
  3. Retirem l’excés d’oli amb paper absorbent i ho salem.
  4. Aquesta recepta la podem acompanyar d’alguna salsa o de guacamole.