Per a les restes de verdura que ens queden a la nevera proposem diferents receptes: 

Saltejat amb verdures variades
Podem afegir qualsevol verdura: carbassó, pebrot, pastanaga, carxofes, mongeta tendra, ceba, bròquil, espàrrecs… 

Arròs amb verdures variades saltejades.
També ho podem fer amb llegums, quinoa, cuscús… Aquest plat admet qualsevol tipus de verdura. 

Quiche
Ingredients: massa brisa o «quebrada», verdures variades, 100g formatge ratllat, 3 ous, 200ml de llet, 2 cullerades de farina, oli d’oliva, sal.
Preparació: Tallem les verdures en trossets petits i fem una primera cocció a la paella amb una mica d’oli.
En un bol, barregem els ous amb la llet afegint la farina i un pessic de sal.
Cobrim un motlle amb la massa, la punxem amb una forquilla i la cuinem al forn pre-escalfat a 180ºC durant 15 minuts.
Si en tenim: cobrim la massa amb paper vegetal i posem llegums secs a sobre perquè facin de pes.
Passat el temps, traiem la massa del forn. En un bol, barregem les verdures, amb la barreja de l’ou i el formatge ratllat, i farcim la massa.
Ho fornegem de nou 30 minuts a 180ºC.
Tipus de verdures:
1) ceba, pastanaga, carbassó
2) porro, pebrot verd i vermell, albergínia i carbassó
3) espinacs, ceba i xampinyons 

Truita de verdures
Aquest plat admet qualsevol tipus de verdura. 

Xips de verdures al forn o microones
Les podem fer amb remolatxa, pastanaga, rave, carbassó… Tallem les verdures a rodanxes molt fines amb l’ajuda de la mandolina o el pelador. Les col·loquem a una safata apte pel forn coberta amb paper vegetal, les cuinem al forn o microones fins que quedin cruixents, vigilant que no se’ns cremin. Un cop cuites, els hi podem afegir una mica de sal i pebre negre. 

Pizza de verdures
Ingredients: massa de pizza, tomàquet natural, formatge ratllat, verdures variades, oli d’oliva, sal, pebre i orenga.
Preparació: Per a la salsa de tomàquet podem utilitzar conserva de tomàquet natural o bé ratllar nosaltres els tomàquets madurs. Posem una mica d’oli a la paella, afegim el tomàquet (natural o ratllat) i el cuinem durant uns minuts, per tal que redueixi el contingut en aigua, ho podem condimentar amb sal i pebre. Tallem les verdures, és important que siguin ben fines perquè es cuinin bé. Cobrim la safata de forn amb paper vegetal i hi posem la massa de pizza. La cobrim amb la salsa de tomàquet, anem col·locant les verdures tallades, afegim un raig d’oli i l’orenga i finalment el formatge ratllat repartit per tota la superfície. La cuinem al forn durant 10 minuts a 200ºC. 

Crema de verdures
Podem utilitzar diferents tipus de verdures: porros, carbassó, bròquil, pastanaga, carbassa, xampinyons, bledes…. 

«Fajita» de verdures calentes
Ingredients: Torta de blat de moro, verdures variades, oli d’oliva, sal.
Preparació: tallem totes les verdures i les cuinem en una paella amb oli d’oliva, podem afegir un gra d’all per a donar-hi més gust, sal i pebre. Per escalfar la massa, ho podem fer a la paella, sense afegir-hi oli. Amb 3-4 minuts serà suficient. Agafar la massa calenta i farcir-la amb les verdures ja cuinades.

• Sopa de verdures
Ingredients: verdures variades, 2 grans d’all, pebre vermell dolç, aigua.
Preparació: tallem les verdures a una mida similar. En una cassola, afegim oli i els grans d’alls pelats i picats, els saltegem un minuts. Retirem la cassola del forn i afegim un pessic de pebre vermell dolç. Ho barregem enèrgicament. Afegim totes les verdures que hem tallat i ho deixem cuinar 2 minuts vigilant que no se’ns cremi. Afegim 1,5 litres d’aigua i ho deixem al foc 30 minuts més. Passat el temps, ho provem de gust, podem afegir sal i pebre.

Ho trobes bo? deixa’ns un comentari!

Comparteix aquesta publicació: