SALMOREJO
· INGREDIENTS
- 1 kg · Tomàquet madur
- 1 unitat · Cogombre
- 1 unitat · Pebrot vermell
- 2 unitats · Dent d’all
- Quantitat necessària · Aigua
- 1 unitat · Barra de pa
- 3 cullerades · Oli d’oliva
- 1 cullerada · Vinagre de poma
- Quantitat necessària · Sal
- 50 grams · Pernil salat
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Netejar totes les verdures. Treure el cor dels tomàquets i les llavors del pebrot, pelar el cogombre i pelar les dents d’all.
- Posar tots el vegetals en un bol juntament amb l’aigua, l’oli d’oliva, el vinagre de poma i la sal, i amb un túrmix, triturar-ho tot fins a obtenir una textura líquida.
- Colar el líquid amb un colador xinès, per separar la pela i les llavors del tomàquet de la resta.
- Tallar un quart o la meitat de la barra de pa en rodanxes i triturar-ho juntament amb la resta de líquid fins a obtenir una textura fina sense grumolls.
- Pre escalfar el forn a 180ºC. Tallar la resta de barra de pa en rodanxes i posar-ho a sobre d’un paper de forn.
- Coure al forn a 180ºC durant una 10 minuts, fins que el pa estigui torrat.
- Tallar les rodanxes en petits quadrats.
- Pre escalfar el forn a 180ºC. Posar els talls de pernil sobre un paper de forn.
- Coure al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, fins que estigui cruixent.
- Trencar els talls de pernil amb les mans formant petits trossets.
- Finalment, posar el salmorejo al plat, i decorar per sobre amb els picatostes i el cruixent de pernil.
TRUITA DE PANSES I PINYONS (4 racions)
· INGREDIENTS
- 6 unitats · Ous
- 1 grapat · Panses
- 1 grapat · Pinyons
- 2 cullerades · Oli d’oliva
- Quantitat necessària · Sal
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Posar l’oli a esclafar en una paella a foc mig.
- En un bol trencar els ous i batre’ls. Afegir les panses i pinyons i barrejar-ho.
- Posar al punt de sal al gust.
- Abocar els ous amb les panses i pinyons a la paella i deixar coure.
- Donar-li la volta amb l’ajuda d’un plat o tapa, i deixar coure l’altre banda.
- Retirar del foc i servir.
TRUITA DE PATATES (4 racions)
· INGREDIENTS
- 6 unitats · Ous
- 1 unitat · Patata
- ½ unitat · Ceba dolça
- 2-3 cullerades · Oli d’oliva
- Quantitat necessària · Sal
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Pelar i tallar la patata en petits quadrats. Reservar en un plat.
- Pelar i tallar la ceba a petits quadrats. Reservar juntament amb la patata.
- Posar el plat amb la ceba i la patata al microones durant 8-10 minuts a potència mitja/alta.
- Coure fins que la ceba i la patata estiguin toves.
- Escalfar en una paella l’oli d’oliva. Retirar el plat del microones i abocar el contingut a la paella.
- Coure fins que la patata hagi agafat una mica de color.
- En un bol trencar i batre els ous i abocar-hi la ceba i la patata. Tornar a posar dins la paella.
- Deixar coure a foc baix/mig, fins que estigui feta la part inferior. Donar-li la volta i seguir el procediment amb l’altra banda.
- Retirar del foc i servir.
BATUT DE PINYA I VAINILLA (4 racions)
· INGREDIENTS
- 1 unitat · Pinya madura
- 2 unitats · Iogurt vainilla
· PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Pelar i tallar la pinya en petits quadrats. Posar-ho dins un bol.
- Abocar els iogurts al bol amb la pinya i triturar-ho tot fins aconseguir una textura fina sense grumolls.
- Deixar reposar a la nevera mínim 30 minuts.
- Treure de la nevera i servir-ho.
Deixa un comentari