SALMOREJO

· INGREDIENTS

  • 1 kg · Tomàquet madur
  • 1 unitat · Cogombre
  • 1 unitat · Pebrot vermell
  • 2 unitats · Dent d’all
  • Quantitat necessària · Aigua
  • 1 unitat · Barra de pa
  • 3 cullerades · Oli d’oliva
  • 1 cullerada · Vinagre de poma
  • Quantitat necessària · Sal
  • 50 grams · Pernil salat

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Netejar totes les verdures. Treure el cor dels tomàquets i les llavors del pebrot, pelar el     cogombre i pelar les dents d’all.
  2. Posar tots el vegetals en un bol juntament amb l’aigua, l’oli d’oliva, el vinagre de poma i la sal, i amb un túrmix, triturar-ho tot fins a obtenir una textura líquida.
  3. Colar el líquid amb un colador xinès, per separar la pela i les llavors del tomàquet de la resta.
  4. Tallar un quart o la meitat de la barra de pa en rodanxes i triturar-ho juntament amb la resta de líquid fins a obtenir una textura fina sense grumolls. 
  5. Pre escalfar el forn a 180ºC. Tallar la resta de barra de pa en rodanxes i posar-ho a sobre d’un paper de forn.
    1. Coure al forn a 180ºC durant una 10 minuts, fins que el pa estigui torrat.  
    2. Tallar les rodanxes en petits quadrats.
  6. Pre escalfar el forn a 180ºC. Posar els talls de pernil sobre un paper de forn.
    1. Coure al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, fins que estigui cruixent.
    2. Trencar els talls de pernil amb les mans formant petits trossets.
  7. Finalment, posar el salmorejo al plat, i decorar per sobre amb els picatostes i el cruixent de pernil.

TRUITA DE PANSES I PINYONS (4 racions)

· INGREDIENTS

  • 6 unitats · Ous
  • 1 grapat · Panses
  • 1 grapat · Pinyons
  • 2 cullerades · Oli d’oliva
  • Quantitat necessària · Sal

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Posar l’oli a esclafar en una paella a foc mig.
  2. En un bol trencar els ous i batre’ls. Afegir les panses i pinyons i barrejar-ho.
    1. Posar al punt de sal al gust.
  3. Abocar els ous amb les panses i pinyons a la paella i deixar coure.
  4. Donar-li la volta amb l’ajuda d’un plat o tapa, i deixar coure l’altre banda.
  5. Retirar del foc i servir.

TRUITA DE PATATES (4 racions)

· INGREDIENTS

  • 6 unitats · Ous
  • 1 unitat · Patata
  • ½ unitat · Ceba dolça
  • 2-3 cullerades · Oli d’oliva
  • Quantitat necessària · Sal

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Pelar i tallar la patata en petits quadrats. Reservar en un plat.
  2. Pelar i tallar la ceba a petits quadrats. Reservar juntament amb la patata.
  3. Posar el plat amb la ceba i la patata al microones durant 8-10 minuts a potència mitja/alta.
    1. Coure fins que la ceba i la patata estiguin toves.
  4. Escalfar en una paella l’oli d’oliva. Retirar el plat del microones i abocar el contingut a la paella.
    1. Coure fins que la patata hagi agafat una mica de color.
  5. En un bol trencar i batre els ous i abocar-hi la ceba i la patata. Tornar a posar dins la paella.
  6. Deixar coure a foc baix/mig, fins que estigui feta la part inferior. Donar-li la volta i seguir el procediment amb l’altra banda.
  7. Retirar del foc i servir.

BATUT DE PINYA I VAINILLA (4 racions)

· INGREDIENTS

  • 1 unitat · Pinya madura
  • 2 unitats · Iogurt vainilla

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Pelar i tallar la pinya en petits quadrats. Posar-ho dins un bol.
  2. Abocar els iogurts al bol amb la pinya i triturar-ho tot fins aconseguir una textura fina sense grumolls.
  3. Deixar reposar a la nevera mínim 30 minuts.
  4. Treure de la nevera i servir-ho.