Menjar és un plaer, gairebé ningú ho posa en dubte, i alguns aliments tenen la reputació d’estimular el desig sexual. Els aliments afrodisíacs porten segles captivant l’atenció de les persones. Però, realment, tenen la capacitat de despertar o augmentar el desig sexual, o és una creença popular?

La xocolata, la canyella, les ostres, el ginseng, les maduixes… són aliments als quals se’ls atribueixen propietats afrodisíaques. Realment, però, no hi ha evidència plausible que recolzi l’efecte d’aquests aliments en el desig sexual. Sí que és veritat però, que alguns dels nutrients que aporten es relacionen amb la producció d’hormones sexuals, endorfines i neurotransmissors, com la serotonina i dopamina.

Tot i que els aliments no tinguin la capacitat d’augmentar el desig sexual directament, comptem amb una ment que és capaç d’erotitzar gairebé qualsevol estímul. I és que la ment juga un paper crucial en la percepció dels efectes afrodisíacs dels aliments, la suggestió i el context en què es consumeixen, sí que poden potenciar l’experiència sexual.