En la cultura i gastronomia filipina, els fideus tenen el significat de llarga vida i felicitat.

PANCIT

· INGREDIENTS PER 4 PERSONES

  • 250 grams de fideus d’arròs (tipus noodles)
  • 1 pit de pollastre
  • 2 tires de cansalada de porc 
  • 3 dents d’all
  • ½ ceba
  • 200 grams de mongetes verdes rodones
  • 2 pastanagues
  • 1/8 col blanca
  • ½ Pebrot vermell 
  • ½ Pebrot verd 
  • 500 ml de brou de pollastre
  • 100 ml de salsa de soja
  • Sal i pebre al gust

· PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Netejar, pelar i tallar les verdures a juliana petita. La ceba, mongeta, col, pebrot vermell i verd i pastanaga.
  2. Pelar l’all i picar-lo al morter.
  3. Tallar la cansalada de porc i el pit de pollastre a daus petits.
  4. Posar oli d’oliva en una paella i començar a sofregir l’all i la ceba.
  5. A continuació, afegir la pastanaga i la mongeta. Coure-la durant 5 minuts.
  6. Després, afegir el pebrot verd i el vermell. Deixar-ho coure durant 5 minuts més.
  7. Per últim, afegir la col i la salsa de soja. Coure-ho tapat durant 5 minuts.
  8. Salpebrar la carn, en una altra paella fregir la carn.
  9. Un cop passats els 5 minuts, afegir la carn amb les verdures.
  10. Incorporar el brou de pollastre i els fideus d’arròs. Tapar i deixar coure fins que la pasta estigui cuita.
  11. Finalment, posar sal al gust i servir.