Ingredients (8-10 persones)

Per el pa de pessic:

  • 2 ous
  • 150ml oli de girasol
  • 150g sucre
  • 200g pastanaga ratllada
  • 200g farina fluixa
  • 50g de nous o panses (opcional)
  • Taronja (opcional)
  • 1 cullerada de postres de llevat en pols
  • 2 cullerades cafè de canyella en pols
  • 1 pessic de sal

Per a la cobertura:

  • Iogurt grec o formatge d’untar (tipus philadelphia)

Elaboració: 

  1. Pre-escalfar el forn a 175ºC.
  2. Barrejar la farina, el llevat, la sal i la canyella (ingredients secs) en un bol. Tamisar-los perquè no quedin amb grumolls.
  3. En un altre bol deixatar els ous i el sucre amb unes barilles.
  4. Afegir l’oli de gira-sol i les pastanagues rallades, barrejar-ho bé.
  5. Afegir les panses i les nous picades grans (opcional). Opcionalment també es pot afegir la ratlladura d’una taronja. Barrejar de nou.
  6. Barrejar tots els ingredients en un únic recipient i integrar-los bé amb una espàtula (barrejar de baix a dalt) poc a poc, fins a obtenir una massa homogènia.
  7. Untar el motlle amb greix (per exemple oli d’oliva o gira-sol) i enfarinar. Retirar l’excés de farina i posar la massa a l’interior.
  8. Fornejar uns 40 minuts a 175ºC. El temps anirà en funció del forn i del motlle utilitzat. Per a saber si el pastís està suficientment cuinat, clavar-hi un escuradents en el centre, si surt net ens indicarà que ja està.
  9. Quan estigui fred cobrir amb la cobertura amb l’ajuda d’una espàtula.