Número de racions: 4
Cost del plat: 11.20€ (2,8€/ració)
RECEPTA AMANIDA
Ingredients:
- Mesclum d’enciam
- ½ ceba de figueres (gran)
- 1 tomàquet de montserrat
- Barreja tipus còctel per amanida (llavors, fruita seca i fruita deshidratada)
- Mostassa a l’antiga
- Mel
- Oli d’oliva
- Pebre negre
Elaboració:
- Pelem la ceba i la tallem per la meitat, únicament utilitzarem mitja ceba. La tallem a tires fines la posem en un bol amb abundant aigua i dos pessics de sal. Ens servirà perquè la ceba no sigui tant forta de gust. La deixem en remull 15-20 minuts.
- Rentem el tomàquet i el tallem petit.
- Passat el temps escorrem l’aigua de la ceba i la rentem amb abundant aigua per eliminar l’excés de sal, la tornem a escórrer. En el mateix bol afegim l’enciam, el tomàquet tallat i el còctel per l’amanida.
- Per la vinagreta: en una tassa gran o bol posem 3 cullerades de postres de mostassa a l’antiga, 3 cullerades soperes d’oli, 1 cullerada sopera de mel i un pessic de sal. Barregem bé fins a espessir-ho.
- Amanim l’amanida amb la vinagreta.
RECEPTA MACARRONS
Ingredients:
- Pasta seca (macarrons) 320g en cru
- ½ ceba de figueres (gran)
- 2 grans d’all
- Pebrot vermell
- 1 llauna de tomàquet natural triturat
- Soja texturitzada (si ho desitgem ho podem fer amb carn picada)
- 1 fulla de llorer
- Sucre
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- En un bol posem 4 grapats de soja texturitzada i la cobrim amb aigua. La deixem que s’hidrati durant 15-20 minuts. En el cas de fer la recepta amb carn picada, aquest pas no el farem.
- Posem aigua calenta en una olla i la posem al foc, a foc alt. Afegim un raig d’oli d’oliva, un gra d’all pelat i aixafat, una fulla de llorer i un pessic de sal. Quan arrenqui el bull afegim la pasta i la deixem bullir entre 7 i 9 minuts. Ho anem remenant per evitar que s’enganxi. Abans de retirar-ho del foc ho provem per comprovar que estigui cuita.
- Passat el temps l’escorrem i la rentem amb aigua freda per parar la cocció. Retirem el gra d’all i la fulla de llorer.
- Pelem la ceba i la tallem per la meitat, únicament utilitzarem mitja ceba. La rallem amb l’ajuda del rallador.
- Pelem un gra d’all i el tallem ben petit.
- Rentem el pebrot, el tallem per la meitat i eliminem les llavors. El tallem a daus ben petits.
- En una paella posem un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim les verdures i les deixem cuinar a foc lent durant 15 minuts, afegim un pessic de sal i un de pebre negre. Anem remenant per evitar que es cremi.
- Passat el temps afegim la soja texturitzada o la carn picada, ho deixem cuinar 10 minuts més. Anem remenant per evitar que s’enganxi.
- Passat el temps afegim la llauna de tomàquet i una cullerada de cafè de sucre, ho remenem tot bé i ho deixem cuinar 10 minuts més.
- Finalment en un bol barregem els macarrons amb la salsa.
Deixa un comentari