Número de racions: 4

Cost del plat: 11.20€ (2,8€/ració)

RECEPTA AMANIDA

Ingredients:

  • Mesclum d’enciam
  • ½ ceba de figueres (gran)
  • 1 tomàquet de montserrat
  • Barreja tipus còctel per amanida (llavors, fruita seca i fruita deshidratada)
  • Mostassa a l’antiga
  • Mel
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre

Elaboració:

  1. Pelem la ceba i la tallem per la meitat, únicament utilitzarem mitja ceba. La tallem a tires fines la posem en un bol amb abundant aigua i dos pessics de sal. Ens servirà perquè la ceba no sigui tant forta de gust. La deixem en remull 15-20 minuts.
  2. Rentem el tomàquet i el tallem petit.
  3. Passat el temps escorrem l’aigua de la ceba i la rentem amb abundant aigua per eliminar l’excés de sal, la tornem a escórrer. En el mateix bol afegim l’enciam, el tomàquet tallat i el còctel per l’amanida.
  4. Per la vinagreta: en una tassa gran o bol posem 3 cullerades de postres de mostassa a l’antiga, 3 cullerades soperes d’oli, 1 cullerada sopera de mel i un pessic de sal. Barregem bé fins a espessir-ho.
  5. Amanim l’amanida amb la vinagreta.

RECEPTA MACARRONS

Ingredients:

  • Pasta seca (macarrons) 320g en cru
  • ½ ceba de figueres (gran)
  • 2 grans d’all
  • Pebrot vermell
  • 1 llauna de tomàquet natural triturat
  • Soja texturitzada (si ho desitgem ho podem fer amb carn picada)
  • 1 fulla de llorer
  • Sucre
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. En un bol posem 4 grapats de soja texturitzada i la cobrim amb aigua. La deixem que s’hidrati durant 15-20 minuts. En el cas de fer la recepta amb carn picada, aquest pas no el farem.
  2. Posem aigua calenta en una olla i la posem al foc, a foc alt. Afegim un raig d’oli d’oliva, un gra d’all pelat i aixafat, una fulla de llorer i un pessic de sal. Quan arrenqui el bull afegim la pasta i la deixem bullir entre 7 i 9 minuts. Ho anem remenant per evitar que s’enganxi. Abans de retirar-ho del foc ho provem per comprovar que estigui cuita.
  3. Passat el temps l’escorrem i la rentem amb aigua freda per parar la cocció. Retirem el gra d’all i la fulla de llorer.
  4. Pelem la ceba i la tallem per la meitat, únicament utilitzarem mitja ceba. La rallem amb l’ajuda del rallador. 
  5. Pelem un gra d’all i el tallem ben petit.
  6. Rentem el pebrot, el tallem per la meitat i eliminem les llavors. El tallem a daus ben petits.
  7. En una paella posem un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim les verdures i les deixem cuinar a foc lent durant 15 minuts, afegim un pessic de sal i un de pebre negre. Anem remenant per evitar que es cremi.
  8. Passat el temps afegim la soja texturitzada o la carn picada, ho deixem cuinar 10 minuts més. Anem remenant per evitar que s’enganxi.
  9. Passat el temps afegim la llauna de tomàquet i una cullerada de cafè de sucre, ho remenem tot bé i ho deixem cuinar 10 minuts més.
  10. Finalment en un bol barregem els macarrons amb la salsa.