Número de racions: 5
Cost del plat: 9,09€ (1,8€/ració)
RECEPTA
Ingredients (5 racions):
- 400g de llenties cuites
- 1 ceba de figueres
- 2 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 llauna de tomàquet triturat natural (300g)
- Costella de porc tallada a daus (500g)
- 2 grans d’all
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Rentem amb abundant aigua totes les verdures. Pelem la ceba i el carbassó, pelem la pastanaga. Tallem a daus petits la ceba, el carbassó, la pastanaga i el pebrot. Pelem i piquem dos grans d’all.
- Salpebrem la costella de porc. En una paella gran afegim un raig d’oli d’oliva i daurem els daus de costella, evitant que es cremin en excés.
- En una cassola fons afegim un raig d’oli d’oliva, quan l’oli estigui calen afegim totes les verdures i a foc baix deixem que es vagin sofregint. Afegim un pessic de sal i pebre negre, remenem bé. Si veiem que queden molt eixutes hi podem afegir aigua o caldo de verdures. Deixar-les cuinar a foc lent entre 30-45 minuts, fins que quedin ben toves.
- Un cop les verdures estiguin toves afegir el tomàquet triturat i barrejar-ho bé. A foc lent deixar que es cuini durant 5 minuts.
- Afegir aigua o brou de verdures per fer les llenties caldoses. Quan comprem les llenties podem demanar que ens donin el suc de cocció i el podem afegir en aquest moment en lloc de l’aigua o el brou. Provar de sal i si ho requereix afegir-n’hi més.
- Afegir la costella de porc ja enrossida i deixar que es cuini 15-20 minuts més. Vigilar que no quedi sense suc, si fes falta afegir-n’hi més.
- Passat el temps afegir les llenties i deixar-ho 5 minuts més.
Si feu la recepta, ens deixeu un comentari?
Deixa un comentari