Número de racions: 5

Cost del plat: 9,09€ (1,8€/ració)

RECEPTA

Ingredients (5 racions):

  • 400g de llenties cuites
  • 1 ceba de figueres
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 1 llauna de tomàquet triturat natural (300g)
  • Costella de porc tallada a daus (500g)
  • 2 grans d’all
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Rentem amb abundant aigua totes les verdures. Pelem la ceba i el carbassó, pelem la pastanaga. Tallem a daus petits la ceba, el carbassó, la pastanaga i el pebrot. Pelem i piquem dos grans d’all.
  2. Salpebrem la costella de porc. En una paella gran afegim un raig d’oli d’oliva i daurem els daus de costella, evitant que es cremin en excés.
  3. En una cassola fons afegim un raig d’oli d’oliva, quan l’oli estigui calen afegim totes les verdures i a foc baix deixem que es vagin sofregint. Afegim un pessic de sal i pebre negre, remenem bé. Si veiem que queden molt eixutes hi podem afegir aigua o caldo de verdures. Deixar-les cuinar a foc lent entre 30-45 minuts, fins que quedin ben toves.
  4. Un cop les verdures estiguin toves afegir el tomàquet triturat i barrejar-ho bé. A foc lent deixar que es cuini durant 5 minuts.
  5. Afegir aigua o brou de verdures per fer les llenties caldoses. Quan comprem les llenties podem demanar que ens donin el suc de cocció i el podem afegir en aquest moment en lloc de l’aigua o el brou. Provar de sal i si ho requereix afegir-n’hi més.
  6. Afegir la costella de porc ja enrossida i deixar que es cuini 15-20 minuts més. Vigilar que no quedi sense suc, si fes falta afegir-n’hi més.
  7. Passat el temps afegir les llenties i deixar-ho 5 minuts més.

Si feu la recepta, ens deixeu un comentari?