PASTÍS DE PASTANAGA
Ingredients (4 persones)
- 2 pastanagues
- 3 ous
- 100ml oli d’oliva suau
- 200g farina de blat
- 1 cullerada de llevat
- 30g nous picades
- 1 iogurt natural
- Canyella en pols
Elaboració:
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- Pelem les pastanagues i les ratllem, podem fer-ho amb un ratllador més o menys fi segons ens agradi la textura final del brioix.
- En un bol, tamisem la farina i el llevat, incorporem les espècies i ho integrem tot.
- En un altre bol, deixatem els ous i els barregem amb l’oli i el iogurt.
- Incorporem a la barreja la farina, els altres ingredients secs i les nous picades, i ho anem incorporem fins a tenir una massa homogènia i sense grumolls.
- Posem la massa en un motlle untat amb oli i la fornegem 40 minuts a 180ºC.
TRUITA DE BOTIFARRA
Ingredients (3 persones):
- 6 ous
- 4 grans d’all
- Julivert
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Pelar la botifarra d’ou i tallar-la a virostes petites.
- Pelar quatre grans d’alls i picar-los. Agafem un manat de julivert, el rentem i el piquem petit.
- En una paella, afegim un raig d’oli d’oliva, saltem les virostes de botifarra. Quan estiguin daurades incorporem l’all i julivert, ho saltem.
- En un bol, deixatem 6 ous amb un polsim de sal. Incorporem la botifarra saltada.
- Cuinem la truita en la mateixa paella.
ESCALIVADA
Ingredients (3 persones):
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Rentem totes les verdures. En una safata de forn col·loquem la ceba i el pebrot sencer.
- Pelem i piquem dos grans d’alls.
- Tallem per la meitat l’albergínia, li fem un talls en forma de reixeta i introduïm els trossos d’all a l’interior.
- Amanim amb un raig d’oli d’oliva, sal i pebre negre.
- Cuinem al forn a 180ºC durant 35-40 minuts.




Deixa un comentari