PASTÍS DE PASTANAGA

Ingredients (4 persones)

  • 2 pastanagues
  • 3 ous
  • 100ml oli d’oliva suau
  • 200g farina de blat
  • 1 cullerada de llevat
  • 30g nous picades
  • 1 iogurt natural
  • Canyella en pols

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  2. Pelem les pastanagues i les ratllem, podem fer-ho amb un ratllador més o menys fi segons ens agradi la textura final del brioix.
  3. En un bol, tamisem la farina i el llevat, incorporem les espècies i ho integrem tot.
  4. En un altre bol, deixatem els ous i els barregem amb l’oli i el iogurt.
  5. Incorporem a la barreja la farina, els altres ingredients secs i les nous picades, i ho anem incorporem fins a tenir una massa homogènia i sense grumolls.
  6. Posem la massa en un motlle untat amb oli i la fornegem 40 minuts a 180ºC.

TRUITA DE BOTIFARRA

Ingredients (3 persones):

  • 6 ous
  • 4 grans d’all
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració:

  1. Pelar la botifarra d’ou i tallar-la a virostes petites.
  2. Pelar quatre grans d’alls i picar-los. Agafem un manat de julivert, el rentem i el piquem petit.
  3. En una paella, afegim un raig d’oli d’oliva, saltem les virostes de botifarra. Quan estiguin daurades incorporem l’all i julivert, ho saltem.
  4. En un bol, deixatem 6 ous amb un polsim de sal. Incorporem la botifarra saltada.
  5. Cuinem la truita en la mateixa paella.

ESCALIVADA

Ingredients (3 persones):

  • 2 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Rentem totes les verdures. En una safata de forn col·loquem la ceba i el pebrot sencer. 
  2. Pelem i piquem dos grans d’alls.
  3. Tallem per la meitat l’albergínia, li fem un talls en forma de reixeta i introduïm els trossos d’all a l’interior.
  4. Amanim amb un raig d’oli d’oliva, sal i pebre negre.
  5. Cuinem al forn a 180ºC durant 35-40 minuts.