PAELLA DE MARISC
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Arròs extra 500g
Gambes 5
Sípia 4
All 1
Pebrot verd ½
Pebrot vermell ½
Ceba 1
Tomàquet 3
Cloïsses
Fumet de peix i marisc 1,5 litres
Oli d’oliva
Sal i pebre
ELABORACIÓ
- Tallem la sípia a rodelles. En una paella amb oli d’oliva fregim la sípia i les gambes a foc mig. Quan estiguin daurades ho reservem.
- Pelem i piquem la ceba, els alls i els pebrots, a daus ben fins. Ho sofregim a la mateixa paella, si cal incorporem més oli. Ho cuinem a foc lent fins que ens quedi ben sofregit.
- Ratllem el tomàquet i l’incorporem a la paella. Deixem reduir. Salpebrem.
- Quan tinguem el sofregit llest incorporem la sípia ja cuita i l’arròs, el daurem uns segons i cobrim amb el fumet prèviament escalfat. Afegim les cloïsses i ho deixem cuinar el temps indicat pel fabricant de l’arròs.
- Passat el temps hi posem les gambes i ho acabem de cuinar 5 minuts al forn, a 200ºC.
PASTA DE FULL AMB FRUITA
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Pasta de full
Ou 4
Sucre 40g
Maicena 40g
Llet 500ml
Vainilla 1 baina
Canyella ½ branca
Plàtan 1
Poma 1
Kiwi 1
ELABORACIÓ
- Estenem la massa de pasta de full en una safata de forn, li fem un doblat a la vora i punxem el centre amb una forquilla. Podem pintar la massa amb ou batut. Amb el forn pre-escalfat a 200ºC, cuinem la massa 20-25 minuts.
- Preparem la crema pastissera: separem els rovells de les clares, en un bol posem els rovells juntament amb la maicena i el sucre, ho barregem bé que no hi quedin grumolls. En un cassó posem la llet amb la baina de vainilla oberta per la meitat i la branca que canyella, ho deixem infusionar. Quan comenci a bullir retirem la vainilla i canyella i ho incorporem al bol amb la resta d’ingredients, ho integrem bé. Introduïm la massa de nou al cassó i ho posem altra vegada al foc sense deixar de remenar amb unes barnilles fins que espesseixi. Un cop estigui espessa la deixem refredar.
- Pelem i tallem la fruita a làmines.
- Muntem el pastís, afegim sobre la massa la crema pastissera, ens podem ajudar d’una màniga pastissera. Decorem amb la fruita tallada.
Deixa un comentari