INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Fideu petit 400g (nº 0)
Sípia
Gambes 5
Tomàquet 2
Ceba figueres 1
Pebrot verd 1
All laminat 2
Sal, pebre
Oli d’oliva
Fumet de peix 1 litre

Per l’allioli:
Codony 1
All 1
Oli d’oliva 150ml
Sal

ELABORACIÓ

  1. En una paella, daurem els alls laminats, amb compte que no es cremin. Afegim els fideus i els saltem amb oli els fideus fins que quedin ben rossos. Un cop enrossits, els reservem.
  2. Incorporem més oli si fa falta i fregim les gambes i els calamars o sípia tallats a rodelles. Un cop enrossits els retirem i reservem.
  3. A la mateixa paella, enrossim molt la ceba, tallada molt fina, i afegim el pebrot verd ben picat i l’all. Incorporem el tomàquet ratllat. Ho anem saltant fins que s’evaporin els sucs.
  4. A la mateixa paella afegim el marisc i els fideus, hi afegim el fumet, prèviament escalfat, i ho deixem 5 minuts fent xup-xup. Salem al gust.
  5. Ho acabem al forn 5 minuts amb el grill.
  6. Per fer l’allioli, rentem el codony i el partim per la meitat. El bullim durant uns 20 minuts, o fins que la carn quedi ben tova. Deixem refredar a temperatura ambient i el pelem, tallem la polpa a daus. En el vas de la batedora incorporem l’all pelat, la polpa del codony i l’oli d’oliva. Emulsionem fins obtenir la textura d’allioli.