Canelons, de carn i de bolets i carbassó

Ingredients: 

  • 12 làmines de pasta per a canelons
  • Pollastre 
  • 1 ceba, finament picada
  • 2 dents d’ all, picats
  • 1 pastanaga, ratllada o picada petita
  • 1 tija d’ api, picada petita
  • Oli d’oliva 
  • Sal i espècies al gust 
  • Formatge ratllat (parmesà o mozzarella)

Per fer beixamel:

  • 40g Farina 
  • 300 ml Llet 
  • Nou moscada (al gust)
  • Oli d’oliva  

Preparació: 

  1. Preescalfa el forn a 180 °C.
  2. En una paella gran, a foc mitjà, escalfa una mica d’oli d’oliva. Afegeix la ceba, l’all, la pastanaga i l’api picats finament. Sofregeix fins que estiguin daurats. 
  3. Després, fem el pollastre amb un dent d’all i farigola i un cop fet ho tallem molt petit hi ho afegim amb les verdures
  4. Cou les làmines de pasta per a canelons en una olla amb aigua bullent i sal fins que estiguin al dente. Un cop fetes, escorre-les i passa-les per aigua freda per aturar la cocció i evitar que s’enganxin.
  5. Omple cada làmina de pasta amb una mica de la barreja de carn i enrotlla-les formant cilindres. En compte de no posar massa farciment perquè es puguin tancar bé.
  6. En una safata de forn acomoda els canelons farcits procurant que no es toquin entre si.
  7. Per fer la beixamel, afegeix l’oli en un cassó a foc suau. Afegeix-hi les quatre cullerades de farina i remou constantment durant uns minuts per cuinar-la.  A poc a poc, afegeix la llet i la nou moscada sense deixar de remenar fins que la salsa espesseixi i quedi una textura cremosa i suau, sense grumolls. La beixamel ha de quedar una mica líquida per cobrir bé els canelons.
  8. Reparteix la beixamel sobre els canelons a la safata i escampa formatge ratllat per sobre. Posa la safata a gratinar a la part alta del forn a màxima temperatura durant uns 15 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.

RECEPTA CANELONS DE BOLETS I CARBASSÓ 

Ingredients: 

  • 16 làmines de canelons
  • 2 cebes grans
  • 1 carbassó
  • 250 grams de xampinyons
  • Formatge ratllat (parmesà o mozzarella)
  • oli d’oliva verge extra
  • sal i espècies al gust

Per fer beixamel:

  • 40g Farina 
  • 300ml de Llet 
  • Nou moscada (al gust)
  • Oli d’oliva  

Preparació:

  1. Primerament, tallem finament la ceba, carbassó i els bolets.
  2. En una paella gran, a foc mitjà, escalfa un raig d’oli d’oliva. Afegeix la ceba picada i sofregeix-la fins que quedi transparent per incorporar el carbassó. Seguidament, afegim els bolets picats fins que s’evapori tota l’aigua que desprenen i salpebrem. 
  3. Cou les làmines de pasta per a canelons en una olla amb aigua bullent i sal fins que estiguin al dente. Un cop fetes, escorre-les i passa-les per aigua freda per aturar la cocció i evitar que s’enganxin.
  4. Farceix les làmines de canelons amb la barreja de xampinyons, ceba i carbassó, i enrotlla-les formant cilindres. En una safata de forn, acomoda els canelons farcits procurant que no es toquin entre si.
  5. Per fer la beixamel, afegeix l’oli en un cassó a foc suau. Afegeix-hi les quatre cullerades de farina i remou constantment durant uns minuts per cuinar-la.  A poc a poc, afegeix la llet i la nou moscada sense deixar de remenar fins que la salsa espesseixi i quedi una textura cremosa i suau, sense grumolls. La beixamel ha de quedar una mica líquida per cobrir bé els canelons.
  6. Reparteix la beixamel sobre els canelons a la safata i escampa formatge ratllat per sobre. Posa la safata a gratinar a la part alta del forn a màxima temperatura durant uns 15 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.
  7. Forneja els canelons al forn preescalfat a 180°C durant uns 20 minuts.