Canelons, de carn i de bolets i carbassó
Ingredients:
- 12 làmines de pasta per a canelons
- Pollastre
- 1 ceba, finament picada
- 2 dents d’ all, picats
- 1 pastanaga, ratllada o picada petita
- 1 tija d’ api, picada petita
- Oli d’oliva
- Sal i espècies al gust
- Formatge ratllat (parmesà o mozzarella)
Per fer beixamel:
- 40g Farina
- 300 ml Llet
- Nou moscada (al gust)
- Oli d’oliva
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- En una paella gran, a foc mitjà, escalfa una mica d’oli d’oliva. Afegeix la ceba, l’all, la pastanaga i l’api picats finament. Sofregeix fins que estiguin daurats.
- Després, fem el pollastre amb un dent d’all i farigola i un cop fet ho tallem molt petit hi ho afegim amb les verdures
- Cou les làmines de pasta per a canelons en una olla amb aigua bullent i sal fins que estiguin al dente. Un cop fetes, escorre-les i passa-les per aigua freda per aturar la cocció i evitar que s’enganxin.
- Omple cada làmina de pasta amb una mica de la barreja de carn i enrotlla-les formant cilindres. En compte de no posar massa farciment perquè es puguin tancar bé.
- En una safata de forn acomoda els canelons farcits procurant que no es toquin entre si.
- Per fer la beixamel, afegeix l’oli en un cassó a foc suau. Afegeix-hi les quatre cullerades de farina i remou constantment durant uns minuts per cuinar-la. A poc a poc, afegeix la llet i la nou moscada sense deixar de remenar fins que la salsa espesseixi i quedi una textura cremosa i suau, sense grumolls. La beixamel ha de quedar una mica líquida per cobrir bé els canelons.
- Reparteix la beixamel sobre els canelons a la safata i escampa formatge ratllat per sobre. Posa la safata a gratinar a la part alta del forn a màxima temperatura durant uns 15 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.
RECEPTA CANELONS DE BOLETS I CARBASSÓ
Ingredients:
- 16 làmines de canelons
- 2 cebes grans
- 1 carbassó
- 250 grams de xampinyons
- Formatge ratllat (parmesà o mozzarella)
- oli d’oliva verge extra
- sal i espècies al gust
Per fer beixamel:
- 40g Farina
- 300ml de Llet
- Nou moscada (al gust)
- Oli d’oliva
Preparació:
- Primerament, tallem finament la ceba, carbassó i els bolets.
- En una paella gran, a foc mitjà, escalfa un raig d’oli d’oliva. Afegeix la ceba picada i sofregeix-la fins que quedi transparent per incorporar el carbassó. Seguidament, afegim els bolets picats fins que s’evapori tota l’aigua que desprenen i salpebrem.
- Cou les làmines de pasta per a canelons en una olla amb aigua bullent i sal fins que estiguin al dente. Un cop fetes, escorre-les i passa-les per aigua freda per aturar la cocció i evitar que s’enganxin.
- Farceix les làmines de canelons amb la barreja de xampinyons, ceba i carbassó, i enrotlla-les formant cilindres. En una safata de forn, acomoda els canelons farcits procurant que no es toquin entre si.
- Per fer la beixamel, afegeix l’oli en un cassó a foc suau. Afegeix-hi les quatre cullerades de farina i remou constantment durant uns minuts per cuinar-la. A poc a poc, afegeix la llet i la nou moscada sense deixar de remenar fins que la salsa espesseixi i quedi una textura cremosa i suau, sense grumolls. La beixamel ha de quedar una mica líquida per cobrir bé els canelons.
- Reparteix la beixamel sobre els canelons a la safata i escampa formatge ratllat per sobre. Posa la safata a gratinar a la part alta del forn a màxima temperatura durant uns 15 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.
- Forneja els canelons al forn preescalfat a 180°C durant uns 20 minuts.
Deixa un comentari