Sopa de peix 
Ingredients (7  persones):
– 250gr. Gambetes congelades
– 250gr. Musclos
– 2 branques d’api
– 3 patates mitjanes
– 4 pastanagues. Nosaltres hem aprofitat les fulles pel brou.
– 1 fulla col
– 2 fulles de bledes
– Fideus
– 1 pessic de sal

Elaboració:

En una olla posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull hi afegim els musclos i les gambetes. Rentem les verdures i les tallem ben petites. Ho afegim al brou. Rentem, pelem i tallem les patates. Les afegim al brou. Ho deixem que bulli uns 25 minuts. Un cop comprovem que la patata i la pastanaga estan cuites, afegim els fideus i mantenim 5 minuts perquè és cuini la pasta.

Albergínia farcida 
Ingredients (7 persones):
– 5 Albergínies
– 3 pebrots grossos.
– 1 ceba
– 3 alls
– 3-4 tomàquets madurs
– 1 llauna de xampinyons
– 1 fulla de bleda
– Formatge ratllat
– 1 raig d’oli d’oliva
– Un pessic de sal 

Elaboració:

En primer lloc netegem les albergínies. Els hi tallem la part superior. Les obrim per la meitat i les posem en una safata per posar-les al forn durant uns 30 minuts a 180º. Nosaltres hem aprofitat i hem fet el mateix procediment amb 2 pebrots.

Netegem els pebrots. Pelem la ceba. Ho tallem a daus petits. En una cassola farem un sofregit amb una mica d’oli, els pebrots i la ceba. Mentrestant es cuina a foc lent, rallarem els tomàquets, tallarem petita la fulla de bleda i l’all. Ho afegirem fins que es cuini tot el farcit. Afegim els xampinyons i una mica de sal.

Un cop estan cuinades les albergínies, les retirarem del forn, esperarem uns minuts que es refredin i les buidarem amb una cullera. Aquest procés s’ha de fer amb compte per no espatllar la pell, que aprofitarem per posar-hi el sofregit.

Amb la carn de l’albergínia que acabem de retirar, la tallarem petita i l’afegirem al sofregit que ja tenim preparat. Deixarem uns minuts a foc lent per acabar el farcit.  Per acabar emplenarem l’albergínia amb el sofregit. Li posarem formatge per sobre i ho gratinarem al forn durant uns minuts. Compte! Només volem gratinar el formatge, els altres ingredients ja estan cuinats.

Ous  ferrats
– Pinya al natural
– Préssec amb almívar

Per cada comensal prepararem un plat de postres, hi col·loquem una rodanxa de pinya a la base, i a sobre hi col·loquem una rodanxa de préssec amb almívar.

Comparteix aquesta publicació: