Llenties estofades
Ingredients (4 persones):

– 750g de llenties cuites
– 1 ceba
– 1 pastanaga
– 1 fulla de llorer
– 1 gra d’all
– 1 tomàquet
– 1 xoriç

Elaboració:

Ratllem el tomàquet i la ceba, ho posem en una cassola amb oli d’oliva i deixem que es sofregeixi a foc lent, afegim el gra d’all pelat i picat i una fulla de llorer. Passada una estona afegim la pastanaga ja pelada i tallada a rodanxes juntament amb el xoriç a daus. Per últim afegim les llenties.

Mandonguilles de peix
Ingredients (4  persones):

– 500g filet de tintorera
– 5 llesques de pa rodó de pipes 
– 1 gra d’all
– Oli d’oliva
– Pebre negre
– Julivert picat

Elaboració:

Esmicolem les llesques de pa i les posem en un bol en remull amb aigua, quan estigui ben tou retirem l’excés d’aigua. Esmicolem els filets de peix i ho barregem amb el pa. Pelem i piquem un all, el sofregim en una paella amb oli d’oliva i a continuació el barregem amb el pa i el peix. Afegim pebre negre i julivert picat, amassem tot el conjunt per integrar bé tots els ingredients, finalment donem a la massa forma de mandonguilla i les anem col·locant a la safata del forn folrada amb paper vegetal. Amb el forn pre-escalfat a 200ºC, introduïm la safata amb les mandonguilles i ho deixem cuinar uns 15 minuts aprox.

Plàtan amb canyella
Ingredients (4  persones):

– 4 plàtans
– Canyella en pols
– Llavors de sèsam

Elaboració:

Pelem i tallem el plàtan a rodanxes, el disposem sobre un plat i afegim la canyella en pols i les llavors de sèsam.

Comparteix aquesta publicació: