GASPATXO

Ingredients (3 racions):

  • 500g tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd petit
  • 80g molla de pa
  • 2 grans d’all
  • 1 cogombre petit
  • 5 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 200ml aigua freda
  • 5 cullerades soperes vinagre
  • Sal

Elaboració:

  1. En un bol posem la molla de la esmicolada, amb l’aigua, el vinagre i la sal.
  2. Escaldem els tomàquets i els pelem.
  3. Netegem el pebrot i el cogombre. Tallem les puntes del pebrot, li traiem les granes i els tallem a daus. Pelem i tallem a daus el cogombre. Pelem i piquem l’all. Posem tots els ingredients en un bol, afegim l’oli d’oliva, la sal i la molla de pa estovada. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica.
  4. Una vegada triturat ho passem per un colador fi, prement amb un cullerot.

HAMBURGUESA VEGETAL

Ingredients (2 racions):

  • 200g llenties cuites
  • 1 pastanaga
  • ½ ceba
  • 1 carbassó petit
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Netegem el carbassó i el pebrot, pelem la pastanaga i la ceba. Piquem totes les verdures ben fines. Pelem i piquem l’all.
  2. En una paella afegim oli d’oliva i sofregim totes les verdures a foc lent fins que quedin ben toves. Salpebrem.
  3. Un cop cuites les retirem i les posem en un plat. Afegim les llenties escorregudes i ho aixafem amb una forquilla.
  4. Li donem forma d’hamburguesa i ho marquem a la paella. Si preferim una consistència més compacte podem afegir-hi pa ratllat.