GASPATXO
Ingredients (3 racions):
- 500g tomàquets madurs
- 1 pebrot verd petit
- 80g molla de pa
- 2 grans d’all
- 1 cogombre petit
- 5 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 200ml aigua freda
- 5 cullerades soperes vinagre
- Sal
Elaboració:
- En un bol posem la molla de la esmicolada, amb l’aigua, el vinagre i la sal.
- Escaldem els tomàquets i els pelem.
- Netegem el pebrot i el cogombre. Tallem les puntes del pebrot, li traiem les granes i els tallem a daus. Pelem i tallem a daus el cogombre. Pelem i piquem l’all. Posem tots els ingredients en un bol, afegim l’oli d’oliva, la sal i la molla de pa estovada. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica.
- Una vegada triturat ho passem per un colador fi, prement amb un cullerot.
HAMBURGUESA VEGETAL
Ingredients (2 racions):
- 200g llenties cuites
- 1 pastanaga
- ½ ceba
- 1 carbassó petit
- 1 pebrot vermell petit
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- Netegem el carbassó i el pebrot, pelem la pastanaga i la ceba. Piquem totes les verdures ben fines. Pelem i piquem l’all.
- En una paella afegim oli d’oliva i sofregim totes les verdures a foc lent fins que quedin ben toves. Salpebrem.
- Un cop cuites les retirem i les posem en un plat. Afegim les llenties escorregudes i ho aixafem amb una forquilla.
- Li donem forma d’hamburguesa i ho marquem a la paella. Si preferim una consistència més compacte podem afegir-hi pa ratllat.

Deixa un comentari