Ingredients (3 persones):

  • 400g de cigrons
  • 2 pastanagues
  • 2 llaunes de tonyina
  • Olives sense pinyol
  • 1 ou dur

Maionesa d’alvocat:

  • 1 ou dur
  • 1/2 alvocat
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 2 terrines de formatge fresc petites
  • Suc de llimona
  • sal

Elaboració:

  1. Escórrer els cigrons i aixafar-los amb una forquilla, no han de quedar com un paté.
  2. Pelar les pastanagues i tallar-les a daus petits. Bullir-les fins que quedin toves.
  3. Escórrer i tallar les olives a rodanxes petites.
  4. Posar aigua freda en un cassó, afegir-hi dos ous i un pessic generós de sal. Quan comenci a bullir comptar 10 minuts. Passat el temps retirar del foc i escórrer. Quan estigui fred el podem pelar i tallar a daus petits.
  5. En un bol barrejar els cigrons aixafats, la pastanaga ja cuita, la tonyina, les olives i l’ou dur.
  6. Preparar la maionesa d’alvocat: en un bol barrejar tots els ingredients i triturar-ho amb una batedora elèctrica fins obtenir una salsa.
  7. Barrejar la salsa amb l’ensaladilla.