Número de racions: 4

Cost del plat: 16,58€ (4,14€/ració)

FIDEUÀ DE VERDURES

Ingredients (6 racions):

  • 500g fideus fins (nº 0)
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 1 albergínia petita
  • 1 safata de xampinyons
  • 4 grans d’all
  • 1,5 litres de brou de pollastre.
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Pelem la ceba i la pastanaga, ho tallem a daus petits.
  2. Netegem els pebrots, traiem les puntes i les granes i els tallem a daus.
  3. Netegem l’albergínia, traiem les puntes i la pelem. La tallem a daus petits. La posem en un bol amb remull amb aigua i sal, per treure l’amargor.
  4. Pelem i piquem 4 grans d’all.
  5. Rentem els xampinyons per eliminar restes de terra i els laminem.
  6. En una cassola sofregim la ceba amb oli d’oliva, a foc baix. Hi afegim una mica de sal. Passats 15 minuts de cocció afegim la pastanaga.
  7. En una altre paella afegim oli d’oliva i sofregim els pebrots. Ho cuinem per separat per mantenir les textures.
  8. Quan el pebrot estigui cuit l’afegim a la cassola amb la ceba i la pastanaga. A la mateixa paella cuinem els xampinyons. Salpebrem. Un cop estiguin cuits ho afegim a la cassola amb la resta de verdures.
  9. En una olla afegim el brou de pollastre i l’escalfem a foc baix.
  10. Retirem les verdures sofregides de la cassola, les reservem en una safata. En la mateixa cassola afegim un raig d’oli d’oliva i rossegem els fideus a foc mig. Ho anem remenant constantment perquè no es cremin.
  11. Escorrem l’albergínia i la rentem amb aigua per eliminar l’excés de sal.
  12. Quan es comencin a enrossir afegim les verdures que havíem reservat, l’albergínia i ho cobrim amb el brou de pollastre ja calent. Ho deixem cuinar 4-5 minuts. Corregim de sal.
  13. Passat el temps parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts més.

LLONZA DE PORC A LA PAPILLOTA

Ingredients (4 racions):

  • 4 llonzes de porc
  • 2 cebes
  • 3 grans d’all
  • 1 safata de xampinyons
  • Romaní
  • Farigola
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Pelem i tallem la ceba a juliana fina.
  2. Rentem els xampinyons per eliminar les possibles restes de terra i els tallem a daus.
  3. Pelem i piquem 3 grans d’all.
  4. En una safata barregem les verdures i salpebrem.
  5. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  6. Preparem els farcells per fer la papillota. En un retall de paper de plata afegim un raig d’oli d’oliva i la llonza salpebrada. Al damunt de la llonza afegim les verdures barrejades i la branca de farigola i romaní. Tanquem el farcell tant hermètic com es pugui.
  7. Ho deixem cuinar al forn 15-20 minuts.