Número de racions: 4
Cost del plat: 16,58€ (4,14€/ració)
FIDEUÀ DE VERDURES
Ingredients (6 racions):
- 500g fideus fins (nº 0)
- 2 cebes mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 pastanagues mitjanes
- 1 albergínia petita
- 1 safata de xampinyons
- 4 grans d’all
- 1,5 litres de brou de pollastre.
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Pelem la ceba i la pastanaga, ho tallem a daus petits.
- Netegem els pebrots, traiem les puntes i les granes i els tallem a daus.
- Netegem l’albergínia, traiem les puntes i la pelem. La tallem a daus petits. La posem en un bol amb remull amb aigua i sal, per treure l’amargor.
- Pelem i piquem 4 grans d’all.
- Rentem els xampinyons per eliminar restes de terra i els laminem.
- En una cassola sofregim la ceba amb oli d’oliva, a foc baix. Hi afegim una mica de sal. Passats 15 minuts de cocció afegim la pastanaga.
- En una altre paella afegim oli d’oliva i sofregim els pebrots. Ho cuinem per separat per mantenir les textures.
- Quan el pebrot estigui cuit l’afegim a la cassola amb la ceba i la pastanaga. A la mateixa paella cuinem els xampinyons. Salpebrem. Un cop estiguin cuits ho afegim a la cassola amb la resta de verdures.
- En una olla afegim el brou de pollastre i l’escalfem a foc baix.
- Retirem les verdures sofregides de la cassola, les reservem en una safata. En la mateixa cassola afegim un raig d’oli d’oliva i rossegem els fideus a foc mig. Ho anem remenant constantment perquè no es cremin.
- Escorrem l’albergínia i la rentem amb aigua per eliminar l’excés de sal.
- Quan es comencin a enrossir afegim les verdures que havíem reservat, l’albergínia i ho cobrim amb el brou de pollastre ja calent. Ho deixem cuinar 4-5 minuts. Corregim de sal.
- Passat el temps parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts més.
LLONZA DE PORC A LA PAPILLOTA
Ingredients (4 racions):
- 4 llonzes de porc
- 2 cebes
- 3 grans d’all
- 1 safata de xampinyons
- Romaní
- Farigola
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Pelem i tallem la ceba a juliana fina.
- Rentem els xampinyons per eliminar les possibles restes de terra i els tallem a daus.
- Pelem i piquem 3 grans d’all.
- En una safata barregem les verdures i salpebrem.
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- Preparem els farcells per fer la papillota. En un retall de paper de plata afegim un raig d’oli d’oliva i la llonza salpebrada. Al damunt de la llonza afegim les verdures barrejades i la branca de farigola i romaní. Tanquem el farcell tant hermètic com es pugui.
- Ho deixem cuinar al forn 15-20 minuts.
Deixa un comentari