ESPAGUETIS DE CARBASSÓ
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Carbassó 1
Oli d’oliva
All
Alfàbrega
Llavors de carbassa
Formatge ratllat
Sal i pebre negre
ELABORACIÓ
Amb l’ajuda d’un espirilitzador o un pelador de verdures tallar el carbassó donant-li forma d’espagueti o tallarina.
Preparar una vinagreta amb dos grans d’all picats, les fulles d’alfàbrega i l’oli d’oliva.
En una paella incorporar la vinagreta, quan l’oli estigui calent afegir els espaguetis de carbassó, condimentar amb sal i pebre i deixar-ho cuinar uns 5 minuts.
Retirar del foc i afegir el formatge ratllat i les llavors de carbassa.
LASANYA DE VERDURES
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Plaques de lasanya 9
Tomàquet madur 3
Bledes
Pastanaga 2
Ceba 1
All 2
Soja texturitzada
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Formatge ratllat
ELABORACIÓ
Posem la soja texturitzada a hidratar, per a cada part de soja posem el doble d’aigua. Ho deixem en remull uns 15 minuts.
Posem les plaques de lasanya en remull amb aigua a temperatura ambient durant 10 minuts.
Preparem les verdures: rentem i trossegem les bledes, pelem i piquem la ceba, la pastanaga i l’all. Ratllem els tomàquets.
En una paella sofregim la ceba i l’all a foc lent, passats uns minuts incorporem la pastanaga. Quan estigui ben sofregit incorporem les bledes i les deixem reduir. Condimentem al gust amb sal i pebre.
Incorporem la soja texturitzada i ho integrem bé, passats uns minuts afegim el tomàquet ratllat i ho deixem reduir.
Muntem la lasanya, en una safata untada amb oli col·loquem una primera capa de plaques, farcim amb el sofregit de verdures i fem una segona capa, podem repetir el procés fins a tres vegades. Acabem amb una capa de plaques i cobrim amb formatge ratllat.
Cuinem al forn 10 minuts, els últims minuts posem l’opció de gratinar.
Deixa un comentari