DORAYAKI AMB MELMELADA DE NABIUS
INGREDIENTS PER A 6 UNITATS
Ous 2
Sucre 20
Farina 80
Llevat químic 2g
Pessic de sal
Aigua 40
Nabius
ELABORACIÓ
En un bola barregem els ous amb el sucre, deixatem bé fins que dobli el volum. Incorporem la farina, el llevat i el pessic de sal passat pel sedàs per desfer els grumolls. Afegim l’aigua i barregem bé. Deixem reposar la massa 15 minuts tapada.
En un cassó incorporem els nabius amb unes cullerades d’aigua, ho cuinem a foc mitjà fins a obtenir una massa de consistència melmelada.
Untem una paella amb oli d’oliva, quan estigui calent incorporem una cullerada de massa i la cuinem per banda. Col·loquem una cullerada de melmelada al centre o cobrim amb una altre crep.
PA DE PITA
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Pa de pita 3
Pebrot vermell 1
Pebrot verd 1
Pastanaga 1
Carbassó 1
All 2
Soja texturitzada
Tomàquet madur 2
Ceba ½
Oli d’oliva
Sal, pebre negre i pebre vermell
ELABORACIÓ
Preparem les verdures, les tallem a bastonets petits. Les saltegem en una paella amb oli d’oliva. Condimentem amb les espècies.
Ratllem els tomàquets i ho reservem. Posem la soja texturitzada a hidratar en un bol amb aigua durant 15 minuts.
Quan les verdures estiguis ben sofregides incorporem el tomàquet ratllat i la soja hidratada, ho acabem de cuinar tot junt.
Cuinem el pa de pita al forn 6 minuts a 180ºC. Passat el temps els obrim per un extrem i els farcim amb les verdures saltejades.
HUMMUS
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Cigrons cuits 200g
Llimona 1/2
Pastanaga 2
Oli d’oliva
Aigua
Sal
Pebre negre
Pebre vermell
Comí
1 gra d’all
Llavors de sèsam
ELABORACIÓ
Pelem les pastanagues i les tallem a bastonets gruixuts, les posem en una safata condimentem amb oli, sal i pebre negre. Posem també dos grans d’alls sencers. Ho cuinem al forn fins que quedin escalivats.
Exprimir el suc de mitja llimona.
En un bol incorporem els cigrons, els suc de la llimona, les verdures escalivades, un raig d’oli d’oliva i les espècies. Triturem amb la batedora elèctrica fins obtenir una textura crema homogènia.
Deixa un comentari