ESCALIVADA

INGREDIENTS

  • 2 cebes
  • 2 pebrots vermells
  • 1 albergínia gran
  • 1 llauna d’anxoves
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  • Preescalfar el forn a 180ºC.
  • Rentar els pebrots i l’albergínia.
  • Partir per la meitat l’albergínia i les cebes.
  • En una safata apta pel forn, posar tots els vegetals.
  • Per sobre d’aquests posar sal, pebre i oli d’oliva al gust.
  • Posar la safata al forn a 180ºC durant 1 hora.
  • Quan hagin passat 30 minuts, donar la volta als vegetals.
  • Retirar del forn i servir acompanyat d’anxoves.

AMANIDA DE PASTA AMB SALSA D’ALVOCAT

INGREDIENTS PER LA SALSA

  • 3 alvocats madurs
  • 2 iogurts naturals grecs
  • ½ llimona
  • Pebre
  • Sal

INGREDIENTS PER L’AMANIDA DE PASTA

  • 400 grams de pasta (llacets de colors)
  • 2 tomàquets rosa
  • 2 alvocats
  • 2 llaunes de bonítol
  • 7 ous
  • 250 grams de formatge fresc
  • 1 llauna de blat de moro dolç
  • 1 poma
  • Sal
  • Pebre

ELABORACIÓ

*Salsa d’alvocat

  • En un bol posar els alvocats, juntament amb els dos iogurts i el suc de la ½ llimona.
  • Un cop tenim aquests ingredients junts, triturem fins a aconseguir una massa fina sense grumolls.
  • Per acabar, posar al gust de sal i pebre i reservar la salsa a la nevera tapada.

*Amanida de pasta

  • Seguidament, posar en una olla els 7 ous i cobrir-los amb aigua i portar a ebullició. (deixar coure 10 minuts, comptant des que arranca el bull)
  • Els retirem i els refredem amb aigua freda. Els pelem i reservem a la nevera tapats.
  • Alhora, en una altra olla, posem aigua a bullir i afegim la pasta.
  • Un cop cuita, l’escorrem i reservem a la nevera.
  • Netegem i tallem els tomàquets a quadrats petits, reservem.
  • Obrim i pelem els dos alvocats, i els tallem a quadrats petits, reservem.
  • Obrim i escorrem l’oli del bonítol, reservem.
  • Partim els ous durs per la meitat, reservem.
  • Obrim i tallem el formatge fresc a quadrats petits.
  • Obrim i escorrem el blat de moro dolç.
  • Netegem, pelem i tallem la poma a quadrats petits, reservem.
  • En un bol o safata gran, afegim la pasta, tots els ingredients reservats anteriorment i els barregem.
  • Per acabar, guarnim l’amanida amb salsa d’alvocat i posem la sal i pebre al gust.