GASPATXO TRADICIONAL (BASE 4 RACIONS)

INGREDIENTS

  • 1 kg tomàquet madur
  • 1 gra d’all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Vinagre de poma

ELABORACIÓ

  • Netejar i tallar els tomàquets a quarts.
  • Pelar el gra d’all.
  • Netejar i tallar el pebrot i el cogombre a rodanxes.
  • Posar en un bol els tomàquets, l’all, el pebrot, el cogombre, 2 cullerades d’oli d’oliva i 1 cullerada de vinagre de poma.
  • Amb l’ajuda d’un túrmix triturar fins que no quedin grumolls.
  • Passar el gaspatxo per un colador fi per retirar les restes de pela i llavors.
  • Finalment, posar al gust de sal, vinagre i oli.

GASPATXO DE REMOLATXA

INGREDIENTS

  • 250 grams de base de gaspatxo tradicional
  • ½ remolatxa al vapor
  • ¼ ceba 

ELABORACIÓ

  • Netejar i tallar el pebrot vermell i la ceba rosada a quarts.
  • Retirar la remolatxa de l’embolcall i partir-la per la meitat.
  • Incorporar els nous ingredients al bol i triturar amb l’ajuda del túrmix.
  • Passar el líquid per un colador fi.
  • Finalment, tornar a posar a gust de sal, vinagre i oli.

GASPATXO DE SÍNDRIA

INGREDIENTS

  • 250 grams de base de gaspatxo tradicional
  • 200 grams de síndria
  • 4 fulles de menta

ELABORACIÓ

  • Netejar i tallar el pebrot vermell a quarts.
  • Treure les llavors de la síndria i tallar-la a quadradets.
  • Netejar i tallar fines les fulles de menta.
  • Incorporar els nous ingredients al bol i triturar amb l’ajuda del túrmix.
  • Passar el líquid per un colador fi.
  • Finalment, tornar a posar a gust de sal, vinagre i oli.

SALMOREJO DE PRÉSSEC

INGREDIENTS

  • 250 grams de base de gaspatxo tradicional
  • ½ llesca de pa
  • 1 o 2 préssecs
  • ¼ de ceba

ELABORACIÓ

  • Netejar, pelar i tallar els préssecs i la ceba a quarts.
  • Incorporar els nous ingredients al bol, excepte el pa, i triturar amb l’ajuda del túrmix.
  • Passar el líquid per un colador fi.
  • A continuació, afegir el pa i tornar a triturar fins que estigui ben integrat, sense grumolls.
  • Finalment, tornar a posar a gust de sal, vinagre i oli.