Número de racions: 3

Cost del plat: 8,43€ (2,81€/ració)

CREMA DE CARBASSÓ

Ingredients (3 racions):

  • 3 carbassó
  • ½ ceba o porro
  • 2 Patata
  • Formatge
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Rentem el carbassó, traiem les puntes i el tallem a daus. 
  2. Pelem la ceba i la tallem a juliana. Pelem la patata i la tallem a daus
  3. En una cassola afegim oli d’oliva i sofregim la ceba fins que quedi tova, a foc lent. A continuació afegim totes les verdures i les sofregim uns minuts. Salpebrem.
  4. Afegim aigua calenta fins a cobrir les verdures i ho deixem bullir, fins que estiguin cuites, aproximadament 15-20 minuts.
  5. Passat el temps afegim el formatge i triturem.

*Si tenim altres verdures a la nevera, també els hi podem afegir, per exemple la pastanaga.

POLLASTRE AL FORN

Ingredients (3 racions):

  • 3 cuixes de pollastre
  • 3 tomàquets madurs
  • ½ ceba o porro
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d’all
  • 2 fulles de llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn a 180-200ºC.
  2. En una safata del forn hi posem un raig d’oli d’oliva.
  3. Rentem els tomàquets i el tallem a quarts. Pelem la ceba i la tallem a quarts. Rentem el pebrot, traiem el tronc i les llavors i el tallem a bastonets grans.
  4. Pelem i aixafem l’all.
  5. Salpebrem les cuixes.
  6. Afegim tots els ingredients a la safata junt amb mig got d’aigua. Afegim sal i pebre a les verdures. Ho cuinem al forn durant 60-90 minuts.