Ingredients (4 persones)
Per la massa:
- 2 vasos de farina
- 1 cullerada de llevat químic
- 1/3 de vas d’oli d’oliva
- 1/3 de vas d’aigua i llet
- Sal
Pel farcit:
- 4 tomàquets madurs
- Formatge rocafort
- Daus de pernil de gall d’indi
- Xampinyons
- 2 grans d’all
- Orenga
Elaboració:
- En un bol barregem la farina amb el llevat juntament amb mitja cullerada de postres de sal. Incorporem poc a poc l’oli i la barreja d’aigua i llet.
- Amassem fins a obtenir una massa compacta que no s’enganxi als dits.
- La deixem reposar durant 30 minuts, en un lloc fresc.
- Passat el temps dividim la massa en dos i l’estirem en format de cercle. Millor si ho fem sobre paper vegetal, serà més fàcil de manipular.
- Rallem els tomàquets.
- Netegem els xampinyons amb aigua per eliminar les restes de terra i els tallem a làmines. Pelem i piquem dos grans d’all.
- Pre-escalfem el forn a 200ºC.
- Untem la massa amb el tomàquet rallat, salpebrem. Posem el farcit (xampinyons, all i daus de pernil) en una meitat de la massa i afegim el formatge per sobre. Amanim amb un raig d’oli d’oliva. Si ens hi agrada s’hi pot afegir orenga. Doblem la meitat buida sobre la farcida i segellem els laterals humitejant-nos els dits amb aigua.
- Posem les calzones a la part baixa del forn i les cuinem durant 30 minuts fins que estiguin daurades.
Deixa un comentari