Ingredients (4 persones)

Per la massa:

  • 2 vasos de farina
  • 1 cullerada de llevat químic
  • 1/3 de  vas d’oli d’oliva
  • 1/3 de vas d’aigua i llet
  • Sal

Pel farcit:

  • 4 tomàquets madurs
  • Formatge rocafort
  • Daus de pernil de gall d’indi
  • Xampinyons
  • 2 grans d’all
  • Orenga

Elaboració: 

  1. En un bol barregem la farina amb el llevat juntament amb mitja cullerada de postres de sal. Incorporem poc a poc l’oli i la barreja d’aigua i llet.
  2. Amassem fins a obtenir una massa compacta que no s’enganxi als dits.
  3. La deixem reposar durant 30 minuts, en un lloc fresc.
  4. Passat el temps dividim la massa en dos i l’estirem en format de cercle. Millor si ho fem sobre paper vegetal, serà més fàcil de manipular.
  5. Rallem els tomàquets.
  6. Netegem els xampinyons amb aigua per eliminar les restes de terra i els tallem a làmines. Pelem i piquem dos grans d’all.
  7. Pre-escalfem el forn a 200ºC.
  8. Untem la massa amb el tomàquet rallat, salpebrem. Posem el farcit (xampinyons, all i daus de pernil) en una meitat de la massa i afegim el formatge per sobre. Amanim amb un raig d’oli d’oliva. Si ens hi agrada s’hi pot afegir orenga. Doblem la meitat buida sobre la farcida i segellem els laterals humitejant-nos els dits amb aigua.
  9. Posem les calzones a la part baixa del forn i les cuinem durant 30 minuts fins que estiguin daurades.