Número de racions: 4
Cost del plat: 11,87€ ( 2,96€/ració)
BRÒQUIL ARREBOSSAT
Ingredients (4 racions):
- 2 bròquils
- Llet
- 3 ous
- Farina de blat
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Tallem el bròquil a porcions petites, et rentem en abundant aigua.
- Posem a bullir una olla amb aigua, quan arrenqui el bull afegim el bròquil, un raig d’oli d’oliva i un pessic de sal. Ho deixem bullir 10 minuts. No ha de quedar molt cuit. Passat el temps l’escorrem.
- En un bol batem 3 ous, afegim 4 cullerades soperes de farina i mig got de llet. Ho barregem tot junt.
- Barregem el bròquil amb la massa que quedi ben integrat.
- En una paella posem oli d’oliva, quan estigui calent afegim el bròquil i l’anem fregint.
- Quan estigui daurat el posem en una safata amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS AMB BRANDADA DE BACALLÀ
Ingredients (4 racions):
- 1 llaunes pebrots del piquillo (14 unitats)
- 500g de bacallà dessalat
- 100ml de llet
- 100ml d’oli d’oliva
- 3 grans d’all
- 1 patata mitjana
- 2 fulles de llorer
- Sal i pebre
Elaboració:
- Rentem bé el bacallà per treure l’excés de sal. El deixem en remull uns 30 minuts.
- Posem una olla amb aigua a bullir i dues fulles de llorer. Quan bulli i submergim el bacallà durant 30 segons per escaldar-lo. Passat el temps el posem a escórrer.
- Aprofitem l’aigua d’escaldar el bacallà per coure la patata. Sense pelar-la la bullim durant uns 20 minuts, fins que quedi tova. Quan estigui freda la pelem.
- Anem esmicolat el bacallà i si cal li traurem la pell i les espines.
- Mesurem 100ml d’oli. El posem en un cassó a escalfar a foc lent. Hi afegim els alls pelats i tallats grans, deixem que aromatitzi l’oli. No ha d’arribar a fregir-se. Passat uns minuts ho retirem del foc i traiem els alls.
- Escalfem la llet en un cassó sense que arribi a bullir.
- En un bol col·loquem el bacallà esmicolat i la patata ja cuita tallada a trossos. Hi incorporem la llet calenta, poc a poc i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica l’anirem integrant.
- A continuació anem afegint l’oli poc a poc i amb la batedora ho emulsionem tot plegat. Ha de quedar amb una textura cremosa i untosa. Tastar-ho de sal i si cal afegir-n’hi.
- Farcim els pebrots amb la brandada de bacallà.
Deixa un comentari