Número de racions: 4

Cost del plat: 11,87€ ( 2,96€/ració)

BRÒQUIL ARREBOSSAT 

Ingredients (4 racions):

  • 2 bròquils
  • Llet
  • 3 ous
  • Farina de blat
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Tallem el bròquil a porcions petites, et rentem en abundant aigua.
  2. Posem a bullir una olla amb aigua, quan arrenqui el bull afegim el bròquil, un raig d’oli d’oliva i un pessic de sal. Ho deixem bullir 10 minuts. No ha de quedar molt cuit. Passat el temps l’escorrem.
  3. En un bol batem 3 ous, afegim 4 cullerades soperes de farina i mig got de llet. Ho barregem tot junt.
  4. Barregem el bròquil amb la massa que quedi ben integrat.
  5. En una paella posem oli d’oliva, quan estigui calent afegim el bròquil i l’anem fregint.
  6. Quan estigui daurat el posem en una safata amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS AMB BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients (4 racions):

  • 1 llaunes pebrots del piquillo (14 unitats)
  • 500g de bacallà dessalat
  • 100ml de llet
  • 100ml d’oli d’oliva
  • 3 grans d’all
  • 1 patata mitjana
  • 2 fulles de llorer
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Rentem bé el bacallà per treure l’excés de sal. El deixem en remull uns 30 minuts.
  2. Posem una olla amb aigua a bullir i dues fulles de llorer. Quan bulli i submergim el bacallà durant 30 segons per escaldar-lo. Passat el temps el posem a escórrer.
  3. Aprofitem l’aigua d’escaldar el bacallà per coure la patata. Sense pelar-la la bullim durant uns 20 minuts, fins que quedi tova. Quan estigui freda la pelem.
  4. Anem esmicolat el bacallà i si cal li traurem la pell i les espines.
  5. Mesurem 100ml d’oli. El posem en un cassó a escalfar a foc lent. Hi afegim els alls pelats i tallats grans, deixem que aromatitzi l’oli. No ha d’arribar a fregir-se. Passat uns minuts ho retirem del foc i traiem els alls.
  6. Escalfem la llet en un cassó sense que arribi a bullir.
  7. En un bol col·loquem el bacallà esmicolat i la patata ja cuita tallada a trossos. Hi incorporem la llet calenta, poc a poc i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica l’anirem integrant.
  8. A continuació anem afegint l’oli poc a poc i amb la batedora ho emulsionem tot plegat. Ha de quedar amb una textura cremosa i untosa. Tastar-ho de sal i si cal afegir-n’hi.
  9. Farcim els pebrots amb la brandada de bacallà.