Número de racions: 2

Cost del plat: 5,43€ ( 2,71€/ració)

MONGETES SEQUES AMB VERDURES

Ingredients (2 racions):

  • 400G mongetes seques
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 fulla de llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva 

Elaboració:

  1. Pelem i piquem la ceba i els grans d’all.
  2. Rentem el pebrot amb aigua, li traiem les puntes i les llavors i el piquem petit.
  3. Ratllem els tomàquets i els reservem.
  4. En una paella afegim un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba a foc baix. Quan es comenci a daurar afegim el pebrot, l’all i una fulla de llorer. Deixem sofregir.
  5. Passat 10 minuts afegim el tomàquet, salpebrem i deixem reduir.
  6. Escorrem les mongetes i les esclarim amb aigua.
  7. Quan el sofregit estigui llest afegim les verdures i ho deixem escalfar un parell de minuts.

PATATA D’OLOT

Ingredients (8 unitats):

  • 250g carn picada
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 patates mitjanes
  • 2 ous
  • Llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Preparem el sofregit. Pelem i rallem la ceba. Pelem i piquem l’all.
  2. En una paella afegim oli d’oliva, quan estigui calent sofregim la ceba i l’all a foc baix. Quan estigui sofregit afegim la carn picada ben aixafada.
  3. Rallem el tomàquet.
  4. Quan la carn picada estigui daurada afegim el tomàquet rallat i la fulla de llorer. Salpebrem. Anem remenant per desfer la carn.
  5. Quan el tomàquet hagi reduït ja tindrem llest el farcit.
  6. Pelem les patates i les tallem a rodanxes de 4 o 5 mil·límetres de guix, ens podem ajudar d’una mandolina.
  7. Posem oli en una paella, quan estigui calent fregim les patates a foc molt baix, sense que s’arribin a daurar. Quan estiguin toves les traiem i les escorrem.
  8. Muntem la patata, posant una mica de farcit sobre una rodanxa i col·locant una altra a sobre. Premsem les bores.
  9. Deixatem 2 ous en un plat, han de quedar ben muntats.
  10. Les patates muntades les passem per l’ou batut, i les fregim novament, ara fins que quedin daurades.
  11. Un cop cuinades les traiem i les escorrem amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.