Número de racions: 2
Cost del plat: 5,43€ ( 2,71€/ració)
MONGETES SEQUES AMB VERDURES
Ingredients (2 racions):
- 400G mongetes seques
- 1 ceba
- 2 alls
- 3 tomàquets madurs
- 1 pebrot vermell
- 1 fulla de llorer
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Pelem i piquem la ceba i els grans d’all.
- Rentem el pebrot amb aigua, li traiem les puntes i les llavors i el piquem petit.
- Ratllem els tomàquets i els reservem.
- En una paella afegim un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba a foc baix. Quan es comenci a daurar afegim el pebrot, l’all i una fulla de llorer. Deixem sofregir.
- Passat 10 minuts afegim el tomàquet, salpebrem i deixem reduir.
- Escorrem les mongetes i les esclarim amb aigua.
- Quan el sofregit estigui llest afegim les verdures i ho deixem escalfar un parell de minuts.
PATATA D’OLOT
Ingredients (8 unitats):
- 250g carn picada
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d’all
- 2 tomàquets madurs
- 2 patates mitjanes
- 2 ous
- Llorer
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Preparem el sofregit. Pelem i rallem la ceba. Pelem i piquem l’all.
- En una paella afegim oli d’oliva, quan estigui calent sofregim la ceba i l’all a foc baix. Quan estigui sofregit afegim la carn picada ben aixafada.
- Rallem el tomàquet.
- Quan la carn picada estigui daurada afegim el tomàquet rallat i la fulla de llorer. Salpebrem. Anem remenant per desfer la carn.
- Quan el tomàquet hagi reduït ja tindrem llest el farcit.
- Pelem les patates i les tallem a rodanxes de 4 o 5 mil·límetres de guix, ens podem ajudar d’una mandolina.
- Posem oli en una paella, quan estigui calent fregim les patates a foc molt baix, sense que s’arribin a daurar. Quan estiguin toves les traiem i les escorrem.
- Muntem la patata, posant una mica de farcit sobre una rodanxa i col·locant una altra a sobre. Premsem les bores.
- Deixatem 2 ous en un plat, han de quedar ben muntats.
- Les patates muntades les passem per l’ou batut, i les fregim novament, ara fins que quedin daurades.
- Un cop cuinades les traiem i les escorrem amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
Deixa un comentari