INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

125ml llet

75g farina

60g mantega

3 ous

Sal

Oli de girasol

Sucre

Per la crema pastissera:

Mig litre de llet

4 ous

125g de sucre

50g maicena

1 llimona

1 beina de vainilla

ELABORACIÓ

 1. Posem un cassó al foc i hi aboquem la llet i la mantega. Esperem que la mantega es fongui totalment, ho anem remenant.
 2. Un cop la mantega s’ha fos, hi aboquem la farina, tota de cop, i ho remenem ràpidament amb una cullera de fusta fins que la massa se separi de la paret del cassó. Apaguem el foc.
 3. Hi afegim els ous, un a un. Anem remenant la massa fins que absorbeixi del tot els ous.
 4. Agafem una mànega de pastisseria i hi posem tota la pasta a dins.
 5. Posem una olla al foc amb oli. Quan l’oli estigui calent, hi comencem a posar boletes amb l’ajuda de la mànega de pastisseria. Fregir-los a foc mig, sense que l’oli estigui molt calent perquè no es trenquin.
 6. Un cop fregits, els traiem i, encara en calent, els arrebossem amb sucre en un plat.

Per fer la crema pastissera:

 1. Prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li sabor. Fem un tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca ja que amarga.
 2. Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part.
 3. En una cassola posem la llet restant amb la beina de vainilla i la pell de llimona, ho posem a escalfar fins que estigui a punt de bullir. És important treure la cassola del foc abans que bulli. Ho deixem infusionar. 
 4. Mentre la llet agafa el gust afegim la maicena a la tassa de llet de 150 ml que hem reservat anteriorment. Remenem bé evitant la formació de grumolls.
 5. Trenquem els ous i ens quedem amb els rovells. Els posem en una nova cassola, incorporem 125 grams de sucre i remenem bé. Agreguem els 150 ml de llet amb la maicena dins de la cassola i remenem. Afegim la llet dins de la cassola. És important colar-la per treure les restes de pell de llimona i de vainilla.
 6. Posem el foc a mitja potència, remenem tota la barreja sense pressa, però sense parar, fins que espessi.