INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
125ml llet
75g farina
60g mantega
3 ous
Sal
Oli de girasol
Sucre
Per la crema pastissera:
Mig litre de llet
4 ous
125g de sucre
50g maicena
1 llimona
1 beina de vainilla
ELABORACIÓ
- Posem un cassó al foc i hi aboquem la llet i la mantega. Esperem que la mantega es fongui totalment, ho anem remenant.
- Un cop la mantega s’ha fos, hi aboquem la farina, tota de cop, i ho remenem ràpidament amb una cullera de fusta fins que la massa se separi de la paret del cassó. Apaguem el foc.
- Hi afegim els ous, un a un. Anem remenant la massa fins que absorbeixi del tot els ous.
- Agafem una mànega de pastisseria i hi posem tota la pasta a dins.
- Posem una olla al foc amb oli. Quan l’oli estigui calent, hi comencem a posar boletes amb l’ajuda de la mànega de pastisseria. Fregir-los a foc mig, sense que l’oli estigui molt calent perquè no es trenquin.
- Un cop fregits, els traiem i, encara en calent, els arrebossem amb sucre en un plat.
Per fer la crema pastissera:
- Prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li sabor. Fem un tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca ja que amarga.
- Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part.
- En una cassola posem la llet restant amb la beina de vainilla i la pell de llimona, ho posem a escalfar fins que estigui a punt de bullir. És important treure la cassola del foc abans que bulli. Ho deixem infusionar.
- Mentre la llet agafa el gust afegim la maicena a la tassa de llet de 150 ml que hem reservat anteriorment. Remenem bé evitant la formació de grumolls.
- Trenquem els ous i ens quedem amb els rovells. Els posem en una nova cassola, incorporem 125 grams de sucre i remenem bé. Agreguem els 150 ml de llet amb la maicena dins de la cassola i remenem. Afegim la llet dins de la cassola. És important colar-la per treure les restes de pell de llimona i de vainilla.
- Posem el foc a mitja potència, remenem tota la barreja sense pressa, però sense parar, fins que espessi.
Deixa un comentari