AMANIDA VARIADA

Ingredients (3 racions):

  • Mesclum d’enciam
  • Tomàquet cirerol
  • Ceba
  • Pastanaga
  • Olives
  • Blat de moro
  • Sal i oli d’oliva

Elaboració:

  1. Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Pelem i tallem la pastanaga i la ceba. En un bol col·loquem tots els ingredients i amanim amb l’oli d’oliva i la sal. 

BACALLÀ AMB PANSES I OU DUR

Ingredients (3 racions):

  • 3 filets de bacallà
  • 3 ous durs
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Panses
  • 5 tomàquets madurs
  • Farina de blat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Pelem i rallem la ceba. Pelem i piquem els alls petits. Rentem els tomàquets, els tallem per la meitat i els rallem.
  2. En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent saltegem els alls, afegim la ceba i ho deixem sofregir a foc baix. Afegim el tomàquet rallat. Condimentem amb sal, pebre negre, pebre vermell i un pessic de sucre.
  3. Enfarinem els filets de bacallà. Afegim oli en una paella, quan estigui calent fregim els filets uns segons. 
  4. Afegim els filets a la cassola. Podem afegir aigua si no hi ha suficient sofregit per cobrir-los. Ho deixem cuinar 20 minuts. Procurem no remenar-ho per no trencar els filets de bacallà.
  5. Posem una olla amb aigua freda al foc, afegim un pessic de sal i els ous. Quan arrenqui a bullir comptem deu minuts. Passat el temps escorrem els ous. Quan s’hagin refredat els pelem i tallem per la meitat. Els afegim a la cassola amb el bacallà.