AMANIDA VARIADA
Ingredients (3 racions):
- Mesclum d’enciam
- Tomàquet cirerol
- Ceba
- Pastanaga
- Olives
- Blat de moro
- Sal i oli d’oliva
Elaboració:
- Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Pelem i tallem la pastanaga i la ceba. En un bol col·loquem tots els ingredients i amanim amb l’oli d’oliva i la sal.
BACALLÀ AMB PANSES I OU DUR
Ingredients (3 racions):
- 3 filets de bacallà
- 3 ous durs
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Panses
- 5 tomàquets madurs
- Farina de blat
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- Pelem i rallem la ceba. Pelem i piquem els alls petits. Rentem els tomàquets, els tallem per la meitat i els rallem.
- En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent saltegem els alls, afegim la ceba i ho deixem sofregir a foc baix. Afegim el tomàquet rallat. Condimentem amb sal, pebre negre, pebre vermell i un pessic de sucre.
- Enfarinem els filets de bacallà. Afegim oli en una paella, quan estigui calent fregim els filets uns segons.
- Afegim els filets a la cassola. Podem afegir aigua si no hi ha suficient sofregit per cobrir-los. Ho deixem cuinar 20 minuts. Procurem no remenar-ho per no trencar els filets de bacallà.
- Posem una olla amb aigua freda al foc, afegim un pessic de sal i els ous. Quan arrenqui a bullir comptem deu minuts. Passat el temps escorrem els ous. Quan s’hagin refredat els pelem i tallem per la meitat. Els afegim a la cassola amb el bacallà.
Deixa un comentari