Ingredients (5 persones)

  • 400g arròs bomba
  • Sípia (500g)
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 litre de fumet de peix
  • Tinta de calamar
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 2 grans d’all
  • Pebre vermell

Preparació:

  1. Escalfem el brou de peix.
  2. Tallem la sípia a daus petits. La saltegem en una paella amb oli d’oliva. Quan estigui una mica daurada la retirem.
  3. Ratllem els tomàquets. Pelem i piquem els alls.
  4. En el mateix oli on hem sofregit la sípia saltegem els alls i seguidament el tomàquet, afegim un pessic de sal, pebre vermell i mitja cullerada de postres de sucre. Deixem cuinar fins que s’evapori l’aigua del tomàquet.
  5. Incorporem els daus de sípia i ho barregem bé.
  6. Afegim l’arròs, si no disposem de bàscula comptem una tassa de cafè per persona, correspondria a uns 80g. ho remenem bé deixant torrar lleugerament l’arròs.
  7. Barregem la tinta de calamar directament en el fumet. Afegim el fumet a l’arròs i ho deixem cuinar durant 15-16 minuts. Corregim de sal.

Ho podem acompanyar d’un all i oli negat.