ARRÓS DE MUNTANYA

Ingredients (4 racions):

  • Arròs 380g
  • Aletes de pollastre partides 800g
  • Mitja ceba
  • Tomàquet madur 3
  • Pastanaga 2
  • Mig pebrot vermell
  • Pèsols fins 200g
  • Brou de pollastre 2 litres
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem ben fina, pelem i tallem la pastanaga, piquem el pebrot i ratllem els tomàquets.
  2. Salpebrem les aletes de pollastre. Afegim un raig d’oli en una cassola i fregim el pollastre. Quan estigui ben daurat ho retirem.
  3. En el mateix oli sofregim la ceba, pastanaga i pebrot. Incorporem el tomàquet ratllat i salpebrem. Ho deixem reduir.
  4. Incorporem el caldo ja calent, quan arrenqui a bullir afegim l’arròs, després de 5 minuts de cocció incorporem els pèsols i ho deixem cuinar 10 minuts més. Apaguem el foc, tapem la cassola amb un drap net i deixem tres minuts de repòs.

MATÓ

Ingredients (4 racions):

  • Llet de vaca sencera 1,5L
  • Llimona 1

Elaboració:

  1. Espremem el suc d’una llimona. Reservem.
  2. En una olla escalfem la llet, quan arrenqui a bullir retirem del foc. Incorporem el suc de la llimona i remenem fins que la llet es talli.
  3. En un colador de malla fina col·lem la llet separant el quall del xerigot.