MILFULLES DE MONIATO
Moniato 2
Parmesà rallat
Emmental rallat
All 2
Farigola
Oli d’oliva
ELABORACIÓ
Pelar i tallar els moniatos a rodanxes fines, de poc més de mig centímetre. Ens podem ajudar d’una mandolina per tallar-los.
Prescalfem el forn a 200ºC.
Per muntar el plat podem utilitzar un motlle per fer magdalenes.
Posar un pessic de sal a cada rodanxa de moniato i els pintem amb una mica d’oli (pot ser aromatitzat amb farigola) per les dues bandes. Col·loquem dues rodanxes al motlle prèviament untat amb oli. Afegim al damunt una part de barreja dels formatges i repetim el procés amb dues rodanxes de moniato més. Acabem amb el formatge.
Tapem amb paper d’alumini, vigilant que no toqui directament amb el formatge perquè no s’enganxi. Fornejar durant 30 minuts, destapar i fornejar 10 minuts més o fins que quedi el formatge daurat.
FARCELLS DE CARBASSÓ
Carbassó 2-3
Ceba 1
Xampinyons
Formatge de cabra
Oli d’oliva
ELABORACIÓ
Tallem els carbassons a làmines fines, ens podem ajudar d’una mandolina. Les cuinem a la paella amb una mica d’oli d’oliva, salpebrem.
Pelem i tallem la ceba a juliana fina, la sofregim en una paella fins que quedi ben caramel·litzada. Incorporem els xampinyons nets i tallats a làmines fines. Quan estigui ben sofregit reservem.
Per fer els farcells estenem una làmina de carbassó en vertical i una en horitzontal formant una creu, posem una cullerada del sofregit i una rodanxa de formatge de cabra i tanquem el farcell.
Els acabem de cuinar 10 minuts al forn.
CROSTINI DE PA AMB HUMMUS DE PASTANAGA I ALL ESCALIVAT
Barra de pa ½
Cigrons 100g
All 1
Pastanaga 2
Llimona ½
Oli d’oliva
Sal, pebre negre, pebre vermell, comí en pols
Llavors de sèsam
ELABORACIÓ
Pelar i tallar les pastanagues a bastonents, posar-les en una safata apta pel forn, condimentar amb un raig d’oli d’oliva, sal i pebre negre i cuinar-les al forn, una 15-20 minuts. A la mateixa safata posar-hi un all sencer i sense pelar.
En el vas de la batedora elèctrica col·locar, els cigrons cuits i escorreguts, la pastanaga, la carn de l’all, una cullerada de llavors de sèsam, un raig generós d’oli d’oliva, suc de mitja llimona i les espècies. Triturem fins obtenir una massa de consistència homogènia, si veiem que cal aclarir-la hi podem afegir una cullerada sopera d’aigua.
Tallar el pa a llesques finetes, col·locar-les en una safata i torrar-les al forn 5 minuts.
SOPA DE MELÓ AMB ENCENALLS DE PERNIL SALAT
Meló
Iogurt natural 1
Pernil salat
Fulles de menta fresca
Llimona
ELABORACIÓ
Retirem les llavors i la pell del meló. Tallem la polpa a daus i la col·loquem en el vas de la batedora. Incorporem unes fulles de menta, el iogurt natural i un raig de llimona. Ho triturem tot junt.
Tallem el pernil a tires fines, el saltegem uns minuts en una paella fins que quedi cruixent, no fa falta afegir-hi oli.
Quan servim la sopa ho podem fer decorant-la amb els encenalls de pernil i unes fulles de menta.
Deixa un comentari