Amanida d’arròs
Ingredients (8 persones):

– 200 gr. d’arròs
– Blat de moro 1 llauna
– 1 enciam
– 1 llauna d’olives sense pinyol
– Surimi
– Oli d’oliva
– Cúrcuma
– Vinagre de Mòdena
– Melmelada de gerds
– Brou de verdures

Elaboració:

Re-utilitzem un brou de verdures sobrant de la setmana anterior. Bullim l’arròs amb el brou i una mica de cúrcuma. Rentem i tallem l’enciam, el col·loquem en una safata o bol, tallem les olives per la meitat i el surimi petit.

Per la salsa, en un got de coll alt barregem oli d’oliva, vinagre de Mòdena i melmelada de gerds, barregem fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

Calamars farcits
Ingredients (8  persones):

– Gambes petites pelades i congelades 200g
– 1 pebrot vermell
– 1 pebrot verd
– 3 pastanagues
– 1 ceba de figueres
– 19 peces de calamars petit
– Sofregit de peix
– Oli d’oliva
– Sal
– Pebre negre

Elaboració:

En primer lloc prepararem el farcit dels calamars. Pelem i ratllem la pastanaga, piquem la ceba i tallem els pebrots a daus petit. En una paella posem un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim totes les verdures i deixem que es sofregeixin a foc lent.

Piquem les gambes petites i les reservem. Retirem les potes dels calamars i les piquem. Quan les verdures comencin a estar cuites afegim les gambes i les potes de calamars, un pessic de sal i de pebre, deixem que es cuini durant 10-15 minuts.

En una cassola grossa escalfem a foc baix el sofregit de peix, aprofitem el sofregit sobrant de la recepta de pop estofat. 

Un cop tenim les verdures cuites, farcim els calamars i els tanquem amb un escuradents. Un cop farcits els introduïm en el sofregit i deixem que faci el xup-xup durant uns 10 minuts.