Calamars a l’andalusa
Ingredients (7 persones):

– Rodanxes de calamars 500grs.
– Farina
– Oli d’oliva

Elaboració:
Arrebossem els calamars amb farina i els fregim a la paella amb oli d’oliva.

Farcellets de verdures i cuscús
Ingredients (7  persones):

– Mantega 250 grs.
– Farina 500 grs.
– 4 Ous
– Llavors de sèsam
– Alvocat
– Blat de moro
– Enciam
– Cuscús
– 2 Ous

Elaboració:

En un bol posem la mantega, els 4 ous, la farina tamisada i un pessic de sal, ho barregem tot junt fins a obtenir una massa uniforme. Afegim les llavors i ho tornem a barrejar. Ho deixem reposar uns 30 minuts.

Pel cuscús, en un bol posem 2 mesures de iogurt de cuscús, posem aigua a bullir amb un raig d’oli i un pessic de sal, quan l’aigua bulli l’afegim al cuscús, per hidratar-lo i cuinar-lo. Per altre banda, rentem i piquem l’enciam, pelem i tallem a daus l’alvocat, en un bol barregem l’enciam, l’alvocat, el blat de moro i el cuscús. 

Passats els 30 minuts estirem la massa amb un corró, i en fem cercles amb la boca d’un got, a continuació li donem forma de farcellet i ho fornegem 15minuts a 180º. Passat el temps ho deixem refredar i ja les podem farcir amb les verdures.

Pizza de carbassó
Ingredients (7 persones):

– 1 Ceba
– 1 Pebrot vermell
– 3 grans d’all
– 2 tomàquets
– 3 Carbassons
– Carn picada de vedella 250 grs.
– 1 bossa de formatge ratllat de mozzarella
– Oli d’oliva
– Sal, pebre, curri, julivert, alfàbrega.

Elaboració:

Rentem el carbassó amb abundant aigua, li tallem les dues puntes, amb l’ajuda de la mandolina el tallem a rodanxes fines. Posem oli en una paella, i cuinem el carbassó amb totes les especies.

Pel sofregit: pelem la ceba i la piquem, fem el mateix amb el pebrot i els alls. Rentem i ratllem el tomàquet. Preparem el sofregit amb totes les verdures i la carn picada. 

Un cop tenim el carbassó cuit i el sofregit preparem la pizza: en un motlle per a pastissos posem el carbassó de base i al damunt el sofregit, finalment posem el formatge ratllat a sobre i ho enfornem durant 10 minuts a 180ºC. 

Mel i mató

Comparteix aquesta publicació: