Ingredients (5 persones)

  • 3 albergínies
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 400g de carn picada de porc i vedella
  • Formatge ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Elaboració: 

  1. Tallar les albergínies per la meitat, amb el ganivet fer-li uns talls perquè es cuini més ràpid. Salpebrar-les i enforna-les a 180 °C durant 20-30 minuts. Quan siguin cuites, treure la part de la carn amb compte amb l’ajut d’una cullereta. Reserva les dues parts. 
  2. Escaldar els tomàquets durant un minut, treure la pell i tallar la polpa a dauets. Reserva-la.
  3. Pelar i picar la ceba ben fina. En una paella amb oli d’oliva cuinar-la. Quan estigui ben cuita, afegir-hi la carn picada, si no està condimentada salpebrar-la.
  4. Passats uns minuts afegir-hi també els alls pelats i picats. Quan ja estigui tot ben cuit, afegir el tomàquet pelat i tallat.
  5. Deixar coure bé el tomàquet i seguidament afegir-hi la carn de l’albergínia picada.
  6. Farcir les albergínies amb la preparació. Afegir formatge ratllat al damunt i gratinar al forn.