Número de racions: 4

Cost del plat: 13,35€ (3,3€/ració)

COCA DE RECAPTE

Ingredients (4 racions):

  • 2 masses rectangulars de pizza
  • 2 albergínies
  • 2 cebes
  • 2 pebrots vermells
  • 2 llaunes d’anxoves
  • 1 llauna de tonyina
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Rentem les albergínies i els pebrots amb aigua.
  2. En una safata de forn hi col·loquem les albergínies obertes per la meitat, els pebrots i les cebes obertes per la meitat també (sense pelar). Ho untem tot amb oli i salpebrem.
  3. Ho col·loquem al forn, prèviament pre-escalfat a 180ºC, i ho deixem cuinar 25-30 minuts. A la meitat del temps de cocció donem la volta a les verdures.
  4. Un cop tenim les verdures escalivades les pelem i les tallem a tires.
  5. Estenem la massa, a sobre hi col·loquem el suc que han deixat les verdures a la safata del forn, i anem col·locant les verdures. En una massa hi posem les anxoves i en l’altre la tonyina.
  6. Ho posem al forn 15 minuts més perquè es cuini la massa.

TRINXAT (PATATA I COL)

Ingredients (4 racions):

  • 1 col
  • 4 patates mitjanes
  • 3 grans d’all
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Posem força aigua a bullir en una cassola.
  2. Preparem els ingredients: tallem la part inferir a la col i desestimarem les fulles exteriors més brutes. Seguidament, netejarem la col amb aigua per treure bé tota la sorra. Tallem les fulles de la col a porcions més petites.
  3. Pelem les patates i les tallem a daus grans.
  4. Quan l’aigua hagi arrencat a bullir afegim les patates i les deixem cuinar 10 minuts. Passat el temps afegim la col i ho deixem 10-15 minuts més. Afegim un pessic de sal. Passat el temps comprovem que les patates i la col estigui ben tova i ja ho podem escórrer.
  5. Ho col·loquem en un bol i ho aixafem amb una forquilla.
  6. Pelem i piquem l’all, i ho enrossim tot junt en una paella.