ALBERGÍNIA FARCIDA D’ARRÒS

RECEPTA PER A 3 PERSONES
Albergínia gran 2
All 2 grans
Tomàquet madur 3
Ceba mitjana ½ 
Arròs 110g
Oli d’oliva
Sal i pebre negre, pebre vermell dolç
Fulla de llorer

ELABORACIÓ

  1. Obrim les albergínies per la meitat i els hi fem un talls. Condimentem amb sal, pebre negre i un raig d’oli d’oliva. Les posem en una safata i les cuinem al forn 45 minuts a 180ºC.
  2. Posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull incorporem un gra d’all pelat i aixafat, una fulla de llorer i l’arròs. Deixem cuinar 12-15 minuts. Passat el temps escorrem.
  3. Pelem i piquem la ceba a daus petits. Pelem els alls i els piquem. Ratllem els tomàquets.
  4. Preparem el sofregit, en una paella afegim un raig d’oli d’oliva, incorporem la ceba i la sofregim a foc baix durant 5-8 minuts fins que quedi daurada, incorporem l’all i deixem cuinar 2 minuts més. Incorporem el tomàquet ratllat i ho cuinem tot junt. Condimentem amb sal, pebre negre, pebre vermell i una fulla de llorer.
  5. Quan les albergínies estiguin cuites, buidem l’interior amb una cullera procurant que no es trenqui la pell.
  6. A la paella del sofregit incorporem la carn de l’albergínia i l’arròs, ho barregem tot junt.
  7. Farcim les albergínies amb la barreja.

ORADA A LA PAPILLOTA

RECEPTA PER A 3 PERSONES
Orada filetejada 2
Llimona 1
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Paper d’alumini

ELABORACIÓ

  1. Retallem una porció de paper d’alumini, col·loquem dos filets d’orada al centre. Condimentem amb sal, pebre negre, un raig d’oli d’oliva i dues rodanxes de llimona. Fem un farcell amb el paper d’alumini que quedi ben segellat.
  2. Ho cuinem al forn 10 minuts a 180ºC.