Adequar l’alimentació habitual pot ser un bon aliat per afavorir el procés d’envelliment. Entenem l’envelliment saludable aquell procés de fomentar i mantenir al llarg dels anys la capacitat funcional que permeti el benestar en la vellesa. Algunes de les modificacions que podem fer en els nostres hàbits alimentaris son:

  • Donar prioritat als aliments més nutritius, optar pels frescos i els no processats.
  • Augmentar la ingesta de fibra dietètica, assegurant un bon consum de fruites, verdures, cereals integrals, llegums i fruits secs.
  • Mantenir una bona hidratació, amb l’aigua com a beguda principal, tant en els àpats com entre hores. Limitar les begudes ensucrades, refrescos i begudes alcohòliques.
  • Reduir el consum de sucres afegits i aliments ensucrats, habitualment son aquells més processats.
  • Ajustar la quantitat d’aliment a les necessitats, escoltar i respectar els senyals de gana i sacietat del cos, evitar les sobreingestes.

L’alimentació, però no ho és tot, evitar el consum de tòxics, assegurar una rutina regular de son i un bon descans nocturn, una pràctica habitual d’exercici físic, i la gestió emocional i de l’estrès també hi tenen un paper clau.