5 COSES QUE HEM DE SABER SOBRE ELS NOSTRES DISCS VERTEBRALS!

Molt sovint patim dolors d’esquena, i aquests poden ser deguts a diferents causes. Una de les causes pot ser alguna pertorbació, lesió o degeneració dels discos vertebrals. Ens han dit molts cops que amb dolors d’esquena s’ha de fer repòs i no es poden fer esforços, però això no sempre és així (només serà així en una fase aguda de molt dolor, els primers dies), sinó que sempre que passa hem de fer una bona recuperació i un bon i exigent treball de força (sempre seguint una progressió i sota supervisió professional).

No obstant, ningú ens diu què hem de fer per reduir el risc de patir aquest dolor, com ens podem preparar?

Us deixem 5 coses que heu de saber sobre els vostres discs vertebrals:

  1. Els discs són teixits molt adaptable si responen molt a les forces i càrregues a les quals els exposem o no.
  2. La càrrega repetitiva i l’aixecament regular de càrregues pesades creen adaptacions discals positives.
  3. No hi ha proves que cap classe de tècnica o forma d’aixecament sigui més o menys perjudicial per a la salut dels nostres discs.
  4. Els discs es lesionen o es degeneren amb molta més freqüència en persones que no aixequen pesos ni realitzen activitat física amb regularitat.
  5. La majora de raons per les quals els nostres discs es lesionen o es degeneren es deuen a la nostra genètica, i no pas a l’esport o activitat física que fem.

Recordeu que el gran enemic de les lesions i dels dolors és la inactivitat física. Fer activitat física i, en concret, treball de força i d’aixecament de pesos fa augmentar la qualitat de vida, fent que durant molts més anys siguem autònoms i feliços.