GASPATXO DE TOMÀQUET

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Tomàquets d’amanir 4
Cogombre 1
Pebrot verd 1
Ceba tendra 1
All 2-3 grans
Sal
Aigua
Oli d’oliva
Barreta de pa

ELABORACIÓ

  1. Netegem totes les verdures amb aigua. Pelem el cogombre, els grans d’all i la ceba tendra. Traiem les llavors del pebrot. No és necessari pelar el tomàquet i el pebrot perquè un cop triturat ho passarem pel colador per tenir una textura més fina.
  2. En un bol anem afegint les verdures ja netes i pelades, les tallem a porcions més petites que sigui més pràctic de triturar.
  3. En el bol afegim oli d’oliva, uns 50 ml i un got d’aigua. Ho triturem tot. Corregim de sal, ho triturem de nou.
  4. Un cop triturat, passem el gaspatxo per un colador xinés per eliminar restes de pells de les verdures, ho anem prement amb un cullerot.

TRUITA DE BACALLÀ

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

Bacallà 2 lloms
Ous 6
Ceba 1
Tomàquet madur 1
Sal i pebre negre
Julivert 1 branca
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  1. Pelar la ceba i tallar-la a juliana fina. Sofregir-la en una paella amb oli d’oliva.
  2. Escaldar els tomàquets i pelar-los. Els tallem a dauets. Els incorporem a la paella i ho deixem sofregir a foc lent. Salpebrem.
  3. Esmicolem els lloms de bacallà, traient la pell i les espines. Ho incorporem a la paella i ho deixem cuinar. Afegim el julivert picat.
  4. Deixatem els ous en un bol. Hi afegim el sofregit un cop cuinat i fem la truita.