GASPATXO DE TOMÀQUET
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Tomàquets d’amanir 4
Cogombre 1
Pebrot verd 1
Ceba tendra 1
All 2-3 grans
Sal
Aigua
Oli d’oliva
Barreta de pa
ELABORACIÓ
- Netegem totes les verdures amb aigua. Pelem el cogombre, els grans d’all i la ceba tendra. Traiem les llavors del pebrot. No és necessari pelar el tomàquet i el pebrot perquè un cop triturat ho passarem pel colador per tenir una textura més fina.
- En un bol anem afegint les verdures ja netes i pelades, les tallem a porcions més petites que sigui més pràctic de triturar.
- En el bol afegim oli d’oliva, uns 50 ml i un got d’aigua. Ho triturem tot. Corregim de sal, ho triturem de nou.
- Un cop triturat, passem el gaspatxo per un colador xinés per eliminar restes de pells de les verdures, ho anem prement amb un cullerot.
TRUITA DE BACALLÀ
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
Bacallà 2 lloms
Ous 6
Ceba 1
Tomàquet madur 1
Sal i pebre negre
Julivert 1 branca
Oli d’oliva
ELABORACIÓ
- Pelar la ceba i tallar-la a juliana fina. Sofregir-la en una paella amb oli d’oliva.
- Escaldar els tomàquets i pelar-los. Els tallem a dauets. Els incorporem a la paella i ho deixem sofregir a foc lent. Salpebrem.
- Esmicolem els lloms de bacallà, traient la pell i les espines. Ho incorporem a la paella i ho deixem cuinar. Afegim el julivert picat.
- Deixatem els ous en un bol. Hi afegim el sofregit un cop cuinat i fem la truita.

Deixa un comentari