TRUITA AMB SUC

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Ous 10
Mongetes blanques cuites 500g
1 manat d’espinacs
Ceba 1
Tomàquets madurs 3
Oli d’oliva
Farina 2 cullerades
Aigua 250ml
Sal
Per la picada:
2 grans d’all
12 avellanes torrades
12 ametlles torrades
1 rament de julivert
1 llesca de pa torrat

ELABORACIÓ

Feu una truita rodona amb els ous, les mongetes i els espinacs bullits. Condimentem amb un pessic de sal, utilitzem oli d’oliva per cuinar-la. Un cop feta, deixeu-la refredar i talleu-la en triangles.

En una cassola prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet, tallat tot molt fi. Afegiu-hi la farina i deixeu-la coure remenant-la sense parar. Incorporeu-hi l’aigua i ho deixeu coure lentament una 10 minuts. En un morter preparem la picada i l’afegim a la cassola.

Un cop fet el sofregit i incorporada la picada hi col·loquem els triangles de truita i ho dèiem coure amb la salsa un instant.

Nota: recepta típica de la comarca del Priorat.